Dierbare tijden

Alkan uit GTST openhartig over breuk met vader

Door RTL Boulevard/ViVA··Aangepast:
© RTLAlkan uit GTST openhartig over breuk met vader
RTL

Alkan Çöklü, die vluchteling Amir speelt in Goede Tijden, Slechte Tijden ziet zijn vader slechts één keer per maand. Dat vertelt hij in een openhartig interview met de Viva.

"Toen hij aankwam, herkende ik hem eerst niet"

In het interview vertelt Alkan dat zijn ouders zijn gescheiden toen hij vijf jaar was. Dat had een enorme impact op hem: "Ik was vijf toen mijn ouders gingen scheiden en heb toen besloten dat het altijd goed met me moest gaan. Als mijn moeder vroeg hoe het ging, zei ik altijd: Het gaat goed, maak je geen zorgen mama." Op latere leeftijd is die band alleen maar hechter geworden. Nu vertelt hij haar alles en put hij kracht uit zijn moeder.

GTST-bruiloft Farah en Amir eindigt in ware nachtmerrie
Lees ook

GTST-bruiloft Farah en Amir eindigt in ware nachtmerrie

Zo sterk als de band met zijn moeder is, zo gevoelig is de band met zijn vader. Hij heeft zijn vader van zijn zevende tot zijn vijftiende levensjaar niet gezien. Dat is, ook nu hij 23 is, nog altijd een gevoelig punt. "Het is pijnlijk dat ik hem in de belangrijkste jaren van mijn leven heb moeten missen," vertelt de GTST-acteur, "Ieder kind heeft een vader nodig. Ik had er wel een, maar dan een afwezige."

Toen Alkan 15 jaar was nam hij contact op met zijn vader om elkaar te ontmoeten. Zijn vader was alleen veel veranderd in die acht jaar tijd. "Toen hij aankwam, herkende ik hem eerst niet," biecht Alkan op, "Pas toen hij in het Turks ‘mijn zoon’ zei, begreep ik dat hij mijn vader was." Na dit emotionele moment spreken de twee mannen elke maand af om bij te praten en een drankje te drinken. "En dat is prima."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Alkan Coklu