Oude collega's

Monic Hendrickx werkt weer met Penoza-regisseur

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMonic Hendrickx werkt weer met Penoza-regisseur
RTL

De Nederlandse acteurs Monic Hendrickx, Sallie Harmsen en Benja Bruijning gaan een rol spelen in de internationale vampierenserie Heirs of the Night. Dat hebben producenten Lemming Film en Avrotros maandag bekendgemaakt.

De serie wordt geregisseerd door Diederik van Rooijen, die eerder televisiehit Penoza ontwikkelde. Heirs of the Night wordt een van de grootste Nederlandse dramaseries ooit. De voertaal is Engels en er spelen acteurs mee uit acht verschillende landen.

Heirs of the Night is een vampierenserie die zich afspeelt in Europa aan het eind van de 19e eeuw. De serie, bedoeld voor kijkers van tien jaar en ouder, vertelt over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans die een pact sluiten om te overleven.

Monic Hendrickx aan de slag als presentatrice
Lees ook

Monic Hendrickx aan de slag als presentatrice

De opnames zijn deze week van start gegaan. De draaiperiode beslaat 115 dagen. De serie gaat bestaan uit twee seizoenen van dertien afleveringen. De reeks is geschreven door de Zweedse scenarist Maria von Heland en gebaseerd op de veelbekroonde Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht.

Lees meer over
Monic Hendrickx