prijzenregen

Stranger Things grote winnaar MTV Awards

Door ANP / RTL Boulevard ··Aangepast:
© GettyStranger Things grote winnaar MTV Awards
RTL

Stranger Things is de grote winnaar van de MTV Movie & TV Awards, de mega spannende serie sleepte maandagavond vier prijzen in de wacht. Ook de cast van Black Panther ging met de nodige beeldjes naar huis.

De grote winnaar van de televisieprijzen was Stranger Things. De populaire Netflix-serie wist maar liefst vier awards te scoren. De science-fiction show die zich afspeelt in de jaren tachtig werd onder meer uitgeroepen tot beste serie. Ook stijlicoon en hoofdrolspeelster Millie Bobby Brown mag zich vanaf nu de trotse eigenaar noemen van een MTV Award.

Helaas greep de mega spannende serie Riverdale nét mis, maar actrice Madelaine Petsch redde de eer door de categorie 'scene stealer' te winnen. Classic Cheryl!

© Getty

Grote favoriet was Black Panther. Zo werd de indrukwekkende film van Marvel uitgeroepen tot beste film, ging Michael B. Jordan naar huis met de prijs voor beste schurk én kreeg hoofdrolspeler Chadwick Boseman nog eens twee MTV Awards voor zijn vertolking van de titelheld! Een geslaagde avond dus.

Black Panther wist niet alle nominaties te verzilveren, zo ging de prijs voor beste team naar de vrienden die het opnemen tegen IT's horrorclown Pennywise. Ook de onderscheiding voor beste gevecht ging niet naar de Marvel-film. Die ging naar Gal Gadot, die het als Wonder Woman opnam tegen het Duitse leger.

© Getty

Ook Lady Gaga ging niet met lege handen naar huis. De zangeres kreeg de MTV Award voor beste muziekdocumentaire voor haar documentaire Gaga: Five Foot Two. Ook 's werelds beroemdste realityfamilie viel in de prijzen! Keeping Up With The Kardashians kreeg het beeldje voor beste realityserie. 

Presentatrice Toffany Haddish werd zelf op de avond ook nog verrast. De comédienne wist zich te onderscheiden in de categorie 'best comedic performance'. Ook de indrukwekkende film Love, Simon verliet de award show niet zonder beeldje. Nick Robinson en Keiynan Lonsdale wonnen samen een award voor de beste zoen.

© ANP
Lees meer over
Netflixserie