rivertalk

Riverdale's Camila Mendes worstelt met eetstoornis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Riverdale's Camila Mendes worstelt met eetstoornis
RTL

In Riverdale schittert Camila Mendes als de zelfverzekerde en stoere Veronica. Maar in haar dagelijkse leven worstelt de 24-jarige actrice met een laagzelfbeeld en een eetstoornis. “Ik weet niet of er ooit volledig overheen ga raken”, vertelt ze openhartig in het tijdschrift Nylon.

"Ik ben nog altijd aan het worstelen”

“Ik ben pas net begonnen met het verwerken van mijn eetstoornis”, biecht de actrice, die al vaker te maken heeft gehad met eetstoornissen, op. “Ik ben nog steeds in die kwetsbare toestand. Het niet zo van: ‘Oh, ik ben voorbij die fase, ik ben nu zo perfect en gelukkig.’ Ik ben nog altijd aan het worstelen”, legt ze uit.

Spoiler: dit gaat er gebeuren in Riverdale seizoen 3
Lees ook

Spoiler: dit gaat er gebeuren in Riverdale seizoen 3

Toch blijft de Latina optimistisch: “De positieve feedback van fans heeft me erg geholpen. Als ik zie wat voor lieve dingen ze naar me sturen, en hoe ook zij hetzelfde probleem durven aanpakken, krijg ik nieuwe moed.”

In het verleden sprak de actrice zich al vaker uit over hoe belangrijk een positief zelfbeeld bij jonge meisjes is. “Eetstoornissen zijn gevaarlijke ziektes”, weet ze uit ervaring. “Tijdens mijn jeugd zag ik hoe mijn zus eraan onderdoor ging, en ja, ik had ook zélf symptomen."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.