Einde van een tijdperk?

Paralympisch kampioen-Bibian Mental denkt aan stoppen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram Didian MentelParalympisch kampioen-Bibian Mental denkt aan stoppen
RTL

Maar liefst drie keer heeft Bibian Mental goud weten te halen op de Paralympische Spelen. Toch lijkt er binnenkort een einde te komen aan de sportcarrière van Bibian. "Misschien wil ik wel meer gaan genieten van mijn zoon Julian en andere dingen gaan doen", vertelt de snowboardster deze week in Weekend.

"Ik ben nu hard aan het nadenken over wat ik de komende jaren wil doen"

Al zeventien jaar vecht Bibian Mental tegen een zeldzame vorm van botkanker. Door toedoen van de kanker heeft de sportvrouw haar been moeten laten amputeren. Toch is de slopende ziekte inmiddels al acht keer tegengekomen. De 45-jarige Bibian heeft echter nooit overwogen om te stoppen. Tot nu.

"Ik ben nu hard aan het nadenken over wat ik de komende jaren wil doen. Ja, het zou zomaar kunnen dat ik stop met de wedstrijden. Ik zal nooit volledig stoppen met snowboarden. Ik zal daar altijd wel bij betrokken blijven, maar of ik de wedstrijdsport nog ga doen zullen we moeten zien."

Zieke Bibian Mentel gaat voor goud op Olympische Spelen
Lees ook

Zieke Bibian Mentel gaat voor goud op Olympische Spelen

Onlangs moest Bibian voor de tweede keer een zwarte operatie ondergaan aan haar nek. Bij de operatie werd een nekwervel volledig verwijderd. Een titanium constructie moet er nu voor zorgen dat haar nek weer sterk genoeg wordt. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Ik ben inmiddels zevenvoudig wereldkampioen en drievoudig Paralympisch kampioen en ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik had vier jaar geleden heel sterk het idee: ik wil mijn titel weer verdedigen over vier jaar, en dat heb ik nu minder. Ik zie nog zoveel andere leuke uitdagingen."

"Ik ga nu voor mijzelf beslissen wat ik het leukst vind om te doen; of dat nog zelf sporten is, of dat ik me liever meer ga inzetten om kinderen aan het sporten te krijgen. Het wordt een spannende periode."