Mooi was die tijd

Zo gaat het nu met de voormalige Hart van Nederland-dames

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZo gaat het nu met de voormalige Hart van Nederland-dames
RTL

In de zomer van 2012 staat het televisielandschap op zijn kop wanneer SBS 6 aankondigt dat Hart van Nederland-iconen Cilly Dartel, Milika Peterzon en de jarige Maureen du Toit het veld moeten ruimen. Maar hoe is het nu - ruim 6 jaar na dato - met de dames? RTL Boulevard zocht het voor je uit.

"Ik heb het echt even een plekje moeten geven"

Milika Peterzon

Vanaf het prille begin is Milika Peterzon erbij. Samen met Gallyon van Vessem presenteert ze de allereerste uitzending van Hart van Nederland in 1995. Dertien jaar later, op 25 juli 2012, is Mil voor het laatst te zien bij SBS 6.

In 2014 slaat het noodlot toe: Milika wordt getroffen door een dubbele hersenbloeding. Als gevolg hiervan krijgt de presentatrice te kampen met epilepsie. "Het is verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd, en daar voel ik me af en toe ook ongelukkig mee, want mijn leven is zó anders geworden. Ik kan ineens veel minder dan vroeger en dat is lastig", vertelt de blondine over haar leven buiten de spotlights.

Gelukkig heeft Milika veel steun aan haar dochter Kiki. ‘‘Kiki helpt mij enorm. Zonder haar had ik het niet gered. We waren al een twee-eenheid, maar dat is nog veel sterker geworden. Ik besef hoeveel geluk ik heb met zo’n ontzettende lieve dochter.’’

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

‪Milika Peterzon: Mijn schedel lag tussen de pizza's‬
Lees ook

‪Milika Peterzon: Mijn schedel lag tussen de pizza's‬

Cilly Dartel

Ook Cilly Dartel moest veld ruimen voor de vernieuwing van Hart van Nederland. En dat doet de brunette behoorlijk veel pijn. 'Ineens, na zeventien jaar, krijg je te horen dat het stopt bij SBS. Dan komt de razende trein tot stilstand. Dat deed pijn. Ik heb het echt even een plekje moeten geven", vertelt Cil indertijd over haar ontslag.

Lang hoeft de presentatrice echter niet te treuren om haar vertrek: omroep MAX biedt haar al gauw een nieuw programma aan. Van januari 2013 tot en met mei 2014 presenteert ze het televisieprogramma Studio MAX Live. 

Anno 2018 is Cilly niet meer op de Nederlandse televisie te bewonderen. De presentatrice woont in Orlando, maar was vorig jaar wel even in Koffietijd te zien. En dit keer met een hele nieuwe coupe! Cilly heeft haar lange lokken namelijk ingeruild voor een korte grijze coupe. "Ik zat er al heel lang tegenaan te hikken, want ik ben al lang grijs. Maar in het televisievak willen we er allemaal wat jeugdiger uitzien," zegt Cilly over haar transformatie. "Maar op een gegeven moment was ik zo klaar met dat verven. In Amerika dacht ik – niemand kent mij daar – om mijn haar te knippen en grijs te laten. Het bevalt me nu heel erg goed. I am sixty and proud of it."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Maureen du Toit

En dan is daar tot slot nog de jarige job Maureen du Toit. Ook zij werd in 2012 de laan uitgestuurd bij Hart van Nederland.

Bij SBS 6 zien ze echter nog wel heil in Maureen en dus wordt ze gebombardeerd tot het nieuwe gezicht van Recht van Nederland. Een lang leven is het programma echter niet beschoren: de show verdwijnt na 7 maanden alweer van de buis.

In 2014 maakt Maureen een uitstapje naar de regionale zender NH, waar ze het programma NH Nieuws presenteert. Ook dit televisieavontuur is echter maar van korte duur.

Inmiddels zit Maureen bij RTL 4. Daar neemt ze twee keer per week het nieuws door met Daphne Bunskoek in 5 Uur Live.