the crown 2.0

Brits koningshuis in rep en roer

Door RTL Boulevard / RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPBrits koningshuis in rep en roer
RTL

Queen Elizabeth is volgens Britse media op z'n zachtst gezegd not amused dat de vader van de kersverse royal keer op keer de media opzoekt. Hij zou onder andere loslippig zijn geweest over vertrouwelijke gesprekken tussen hem en zijn schoonzoon, prins Harry.

In verschillende media staat geschreven dat de 74-jarige de afgelopen weken veelvuldig met de pers heeft gesproken over zijn oogappel Meghan, die in mei trouwde met prins Harry. Zo is hij onder andere boos over het feit dat hij zijn dochter al meer dan tien weken niet gesproken heeft, en is hij verdrietig omdat Meghan zijn pogingen tot contact uit de weg gaat. Daarnaast vertelde hij dat Meghan niet lekker in haar vel zou zitten. 

Huh? Meghan Markle begint een Brits accent te krijgen
Lees ook

Huh? Meghan Markle begint een Brits accent te krijgen

Ook zou hij details besproken hebben uit vertrouwelijke gesprekken tussen hem en de knappe prins Harry. Die maakt zich volgens Markle zorgen over de Brexit, en zou gezegd hebben dat de Amerikaanse president Donald Trump "een kans verdient".

Volgens Mail Online hebben de adviseurs van het Britse koningshuis inmiddels crisisberaad belegd en staat koningin Elizabeth op het punt om maatregelen te nemen tegen Thomas Markle. Vlak voor het sprookjeshuwelijk van de tortelduifjes kwam hij ook al negatief in het nieuws nadat hij zich door paparazzi had laten fotograferen terwijl hij op internet foto's opzocht van zijn dochter. Hij was dan ook niet aanwezig op de bruiloft.

De krant schrijft  dat de koningin meerdere opties overweegt: Meghan met haar vader in contact brengen om de verstandhouding te herstellen, al dan niet met een bemiddelaar, óf Meghan vriendelijk doch dringend verzoeken per direct alle banden met haar vader door te knippen.

Het Britse koningshuis heeft nog niet gereageerd.

Lees meer over
Prins HarryMeghan Markle