terug in de tijd

De nostalgische acteerpareltjes van Linda de Mol

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDe nostalgische acteerpareltjes van Linda de Mol
RTL

Tv-koningin Linda de Mol is druk bezig met een nieuwe film. Na Gooische Vrouwen is dit weer de eerste keer dat Linda op het witte doek verschijnt. Maar lang voordat ze in de huid kroop van glamourpoes Cheryl Morero schitterde ze al op het witte doek in deze films.

1. Ellis in Glamourland

In 2004 maakte de blondine haar debuut op het grote scherm. Ze kroop hiervoor in de rol van een alleenstaande gescheiden moeder Ellis die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. De luxe deuren gaan voor Ellis open als ze plotseling mannenversierder Joan Collins tegen het charmante lijf loopt. Ze krijgt een snelcursus ‘hoe versier ik een miljonair’, maar ze moeder komt er al snel achter dat rijkdom niet alleen om geld draait… Niet alleen de Amerikaanse diva Joan wist een rolletje te bemachtigen in de film van Linda. Ook Ruud Gullit, Gerard Joling en Joop Braakhekke maakten hun opwachting in de film.

Linda de Mol en Joan Collins tijdens de première © ANP
Linda de Mol en Joan Collins tijdens de première

2. Terug naar de kust

Dat Linda ook serieuzere rollen aankan bewijst ze in de psychologische trailer Terug naar de kust, naar de bestseller van Saskia Noort. In de film pleegt Maria, gespeeld door Linda, abortus. Haar partner is het daar niet me eens en daarom vlucht ze samen met haar kroost naar haar zus. En dan begint het drama… Knap staaltje acteerwerk van de blonde presentatrice!
 

3. Mr. Nanny - Ein Mann Für Mama

In Nederland wisten we natuurlijk al lang dat Linda een aardig moppie kan acteren, onze Oosterburen stonden nog voor een verrassing! In de jaren ’90 was Linda al een internationaal supertalent en wist ze hoge ogen te gooien als presentatrice op de Duitse televisie. Ook op het witte doek was Linda een regelrechte hit. 

Haar eerste Duitse film was Mr. Nanny - Ein Mann Für Mama. In de romantische komedie heeft Lissey, gespeeld door Linda, een waar droomleven. Ze is een succesvolle ontwerper en woont in een riante villa in Berlijn. Maar dan komt er een eind aan haar sprookjesleven als haar man onverwacht overlijd door een auto-ongeluk. Omdat ze haar kinderen niet in haar eentje aankan gaat ze op zoek naar een kindermeisje. Uiteindelijk valt haar oog op een knappe homoseksuele man. Maar na een tijdje begint ze gevoelens voor hem te krijgen en twijfelt ze of hij wel écht op mannen valt…

4. Keine Lüge fur die Liebe

Mr. Nanny was zo’n succes dat Linda ook haar opwachting maakt in de Duitse film Keine Lüge fur die Liebe. Hierin speelde ze een mega workaholic die tijdens een familietripje met haar beste vriend faked dat ze een relatie met elkaar hebben. Haar leven staat op z'n kop als ze tijdens de vakantie een man ontmoet die haar in vuur en vlam zet. Maar dan krijgt ook haar beste vriend gevoelens voor haar. Ai!

Lees meer over
Linda de Mol