Peter werkte 20 jaar nauw samen met familie Nicky Verstappen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL BoulevardPeter werkte 20 jaar nauw samen met familie Nicky Verstappen
Alles over de moord op Nicky Verstappen

Na 20 jaar kwam er vandaag eindelijk een doorbraak in de zaak Nicky Verstappen. Peter R. de Vries was al vanaf het begin betrokken bij deze heftige zaak. Volgens Peter is er geen andere zaak waar hij zo intens aan heeft gewerkt.

"Ik ben ongelofelijk blij voor de familie Verstappen dat er nu antwoorden komen"

Peter werd twintig jaar geleden door moeder Bertie benaderd, zij hoopte dat Peter haar kon helpen. Peter twijfelde geen moment. "De moord op een jongetje van elf, dat grijpt iedereen aan", aldus de misdaadverslaggever.

Peter vertelt dat hij nauw contact heeft gehad met moeder Bertie en vader Peter: “Ik denk dat er geen zaak is waar ik zo intens aan heb gewerkt als de moord op Nicky Verstappen. In die twintig jaar is het contact nooit verwaterd of verslapt. Ik denk dat ik werkelijk duizenden telefoontjes heb gepleegd met Peter en Bertie en tienduizenden kilometers gereden heb en honderden tipgevers gesproken.”

Peter R. de Vries in tranen om Nicky Verstappen
Lees ook

Peter R. de Vries in tranen om Nicky Verstappen

Net als de ouders van Nicky Verstappen hoorde Peter op 9 juni dat er een verdachte in beeld kwam. "Die dag dat ik dat telefoontje kreeg was ik in een soort state of shock", vertelt Peter, "Dit was het belletje waar we altijd op hadden gehoopt." De misdaadverslaggever zal die dag nooit vergeten: "Dit zijn van die zeldzame momenten in je carrière die ik over 25 jaar nog zo kan oproepen."

Peter is twintig jaar lang betrokken geweest bij de familie. Nicky's zus Femke heeft hij leren kennen als meisje van zeven: "Dat is nu een volwassen vrouw van 27, zelf moeder van een kind. We zijn met elkaar vergroeid geraakt."

Voor Peter was het een emotionele dag. "Ik ben ongelofelijk blij voor de familie Verstappen dat er nu antwoorden komen en dat emotioneert mij natuurijk ook", aldus crimereporter.

Lees meer over
Peter R. de VriesNicky Verstappen