undercover

Het OM onderzoekt nieuwste stunt Alberto Stegeman

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHet OM onderzoekt nieuwste stunt Alberto Stegeman
RTL

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman is, in een poging de beveiliging te testen, opnieuw een legerbasis binnengekomen. Dat deed hij in Undercover Nederland. Het OM laat nu aan RTL Boulevard weten dat ze een onderzoek zijn gestart.

"We onderzoeken of er sprake is van een strafbaar feit"

“We onderzoeken of er sprake is van een strafbaar feit en als dat zo is, wat voor strafbaar feit. Over wat voor strafbare feiten er gepleegd zouden kunnen zijn, doen we geen uitspraken", aldus het OM aan RTL Boulevard.

Ze vervolgen: "Daarover gaan we niet vooraf speculeren. Het onderzoek loopt en het zal eerder een kwestie van weken zijn dan dagen voordat het is afgerond."

Alberto Stegeman undercover als pooier Eddy
Lees ook

Alberto Stegeman undercover als pooier Eddy

Alberto drong in zijn programma de legerplaats in Oldebroek binnen. Hij liet daar een nepbom in de eetzaal achter. Hiermee wil hij aantonen dat het nog steeds niet goed gesteld is met de beveiliging van Defensie. 

Ook Defensie heeft een reactie gegeven aan RTL Boulevard op het voorval. Zij laten weten: "Overal moet iedereen zich legitimeren. Als blijkt dat dit niet is gebeurd, is niet volgens de afgesproken procedures gehandeld. We gaan dit onderzoeken."

"Het is van essentieel belang dat medewerkers zich aan de bestaande procedures houden. Weer blijkt dat veiligheid bij Defensie om continue scherpte vraagt van al het personeel. Defensie bekijkt of en zo ja welke aanvullende maatregelen moeten worden getroffen."

Lees meer over
Alberto Stegeman