mamma mia

Vier handen op één buik schrapt omstreden clausules

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© BNNVARAVier handen op één buik schrapt omstreden clausules
RTL

BNNVARA schrapt de omstreden clausules uit contracten van kandidaten van het programma Vier handen op één buik. Ook worden deelnemers voortaan zorgvuldiger gescreend en krijgen ze recht op nazorg van professionals, schrijft NRC.

"De gevolgen hebben ons overvallen"

De wijzigingen zijn doorgevoerd na publicaties van de krant in juni over gebrekkige hulp en deelnemers die niet mochten stoppen vanwege verregaande contracten. "De gevolgen hebben ons overvallen. Wij hebben vrijwel meteen, maar niet zonder grondig overleg, besloten de boeteclausule uit het contract te schrappen", zegt Gerke Nauta van BNNVARA in de krant. Volgens hem worden nu ook meer meisjes afgewezen. "Met name de gevallen waarin er een opeenstapeling van problemen is."

Lucille Werner in Vier handen op één buik
Lees ook

Lucille Werner in Vier handen op één buik

De veranderingen gelden vooralsnog alleen voor Vier handen op één buik. Vermoedelijk wordt er dit voorjaar een nieuw seizoen uitgezonden.

In het programma worden tienermoeders bijgestaan door bekende moeders. Afgelopen seizoen waren onder meer Patty Brard, Georgina Verbaan, Lucille Werner, Leonie ter Braak en Bobbi Eden bij de show betrokken.