Wens van dochter

Toine laat zich van een andere kant zien in Robinson

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPToine laat zich van een andere kant zien in Robinson
RTL

Toine van Peperstraten moest lang nadenken over zijn deelname aan Expeditie Robinson. Hij zei 'ja' om een vurige wens van zijn vijftienjarige dochter Katrien in vervulling te laten gaan. "Zij had maar 'een verjaardagswens: dat ik hier een keertje aan mee zou doen", doet Toine uit de doeken in De Telegraaf.

"Ik heb veel gepraat met Famke Louise"

"Ik was al een aantal keer gevraagd, maar had tijd nodig", vertelt de vijftigjarige sportpresentator. "Je stelt je in dit programma best kwetsbaar op en ik wilde er natuurlijk wel redelijk uitkomen. Nu had ik er wel vertrouwen in." Toine zag naast het overleven op een onbewoond eiland nog een uitdaging voor zichzelf. "Omdat ik een heel gehaast leven leid, wat ik benieuwd hoe het is om juist niks op de agenda te hebben."

Toine van Peperstraten 'dolgelukkig' met sportklus SBS
Lees ook

Toine van Peperstraten 'dolgelukkig' met sportklus SBS

Bovendien vond hij het tijd dat de Nederlandse televisiekijkers een ander beeld van hem krijgen. "Kijkers hebben vaak een bepaald beeld van je, wat rechtlijnig. Ik denk dat het geen kwaad kan me eens van een lossere kant te laten zien."

Last van verveling, vaak genoemd als een van de grootste Robinson-beproevingen, heeft Toine nauwelijks gehad. "Ik heb veel gepraat met Famke Louise", zegt de presentator over zijn kampgenoot, de bekende vlogger. "Over hoe zij communiceert met haar publiek. Dat vind ik heel interessant."

Lees meer over
Toine van PeperstratenFamke Louise