final countdown

Katja Schuurman gooit het roer om

Door ANP / RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPKatja Schuurman gooit het roer om
RTL

Actrice Katja Schuurman, presentator Kees van der Spek en Omroep MAX-directeur Jan Slagter stoppen met roken tijdens de vijfde editie van Stoptober. Ze gaan vanaf 1 oktober de uitdaging aan om 28 dagen geen sigaret aan te raken. Dit maakten ze vrijdag bekend tijdens de kick-off van het evenement in VondelCS in Amsterdam.

"Samen stoppen is fijn, het sterkt in het volhouden"

Gelegenheidsroker Katja is ook het gezicht van de radio- en tv-reclame van Stoptoper. “Het is een gewoonte waar ik graag vanaf zou zijn. Samen stoppen is fijn, het sterkt in het volhouden”, zegt ze. “Ik ben ook graag een voorbeeld voor anderen, en ook zeker voor mijn dochter.” Katja kan zonder sigaretten, weet ze. “Ik zie mezelf niet als echte roker. Het is meer een gewoonte geworden. Als ik anderen zie roken, bedenk ik me vaak pas dat ik zin heb. In series of films kan er soms zo heerlijk gerookt worden. Dan niet er ook een opsteken vind ik lastig.”

Kees van der Spek rookt sinds zijn zestiende en weet zeker dat Stoptober hem het laatste zetje kan geven. “Als je een maand kunt stoppen, is de kans dat je echt helemaal kunt stoppen enorm groot”, zegt Kees.

Lief Katja Schuurman showt naakt zijn kookkunsten
Lees ook

Lief Katja Schuurman showt naakt zijn kookkunsten

Voor Jan Slagter is dit een kans die hij met beide handen aangrijpt: “Ik rook al veertig jaar tussen de anderhalf tot twee pakjes per dag. Volgend jaar word ik 65 jaar en ik heb het gevoel: het is nu of nooit”, zegt de voorman van Omroep MAX.

Van 30 september tot en met 4 oktober laat een groep rokers zich vrijwillig opsluiten in het Stoptoberhuis. Op de website stoptober.tv is te volgen wat er allemaal in het huis gebeurt en hoe het de kandidaten vergaat.

Lees meer over
Katja Schuurman