celblok h(azes)

Gedetineerden Vught krijgen privéconcert van André Hazes

Door RTL Boulevard/Brabants Dagblad··Aangepast:
© ANPGedetineerden Vught krijgen privéconcert van André Hazes
RTL

André Hazes laat een grote droom van zichzelf uitkomen. De zanger treedt vandaag namelijk twee keer op in de Penitentiaire Inrichting in Vught.

"Ik wist dat als ik dit wat ik nu doe niet zou doen, ik misschien ook wel ooit op het verkeerde pad zou belanden"

De PI in Vught is één van de best beveiligde gevangenissen van Nederland. Het is dan ook best uniek dat iemand als André hier gaat optreden. Aan het Brabants Dagblad laat hij weten: "Het is altijd al een wens geweest om een keer een optreden in de best beveiligde gevangenis van Nederland te geven."

"Ik heb dat ooit van Johnny Cash gezien en dacht: dat is mijn droom. Ik wist dat als ik dit wat ik nu doe niet zou doen, ik misschien ook wel ooit op het verkeerde pad zou belanden."

Kippenvel: André Hazes zingt duet met hologram vader
Lees ook

Kippenvel: André Hazes zingt duet met hologram vader

Net zoals iedereen die naar een concert van Hazes wil, hebben ook de gedetineerden moeite moeten doen om een plekje te bemachtigen voor de show. Er zijn maximaal honderd plekken per concert. En aangezien er 675 gevangenen in de PI zitten, is er geloot. 

Natuurlijk zijn niet alle gevangenen welkom. Alleen gedetineerden die goed gedrag vertonen en werken aan hun resocialisatie zijn welkom. Jos B., Willem Holleeder en Mohammed B., die ook in Vught vastzitten, zullen niet in het publiek zitten.

Anouk

Het is niet de eerste keer dat er een superster in een Nederlandse gevangenis optreedt. Zo deed Anouk haar nummer Dominique drie jaar geleden live in de Bijlmer Bajes. 

Lees meer over
André HazesVught