er omheen draaien

Dus toch: juryleden AGT benoemen grote carrière van Glennis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDus toch: juryleden AGT benoemen grote carrière van Glennis
RTL

Het leek er even op alsof Glennis Grace tijdens haar complete America's Got Talent-avontuur werd weggezet als de single mom die het probeerde te maken in Amerika. En dat schoot bij veel Nederlandse fans, maar ook Amerikanen die erachter kwamen dat haar verhaal toch iets anders zat, in het verkeerde keelgat.

"Dit podium geeft je een carrière over de hele wereld"

Na haar spetterende optreden in de finale, waar Glennis het nummer Run van Snow Patrol zong, krijgt jurylid Howie Mandel de kans om zijn mening te geven. En op dat moment doet 'ie iets onverwachts, want hij benoemt iets waar de programmamakers en jury al weken omheen draaien: de carrière van Glennis Grace in eigen land. "Ik weet dat je een carrière in jouw land hebt, maar dit podium geeft je een carrière over de hele wereld."

Toch benadrukt presentatrice Tyra Banks nog even dat Glennis wel een single mom is: "Succes vanavond, Glennis! Voor de single moeders, de werkende moeders en de thuisblijvende moeders."

POLL: op welke plek eindigt Glennis Grace in de finale?
Lees ook

POLL: op welke plek eindigt Glennis Grace in de finale?

Vraagtekens

Al sinds de deelname van de Jordanese Glenda aan het Amerikaanse spektakel vragen veel Nederlanders zich af waarom Glennis zelf en de jury geen woord over haar dikke Top 40-hit Afscheid of uitverkochte shows met de Ladies of Soul in de Ziggo Dome zeggen. 

Uiteraard lekte het nieuws over haar grote bekendheid in Nederland beetje bij beetje uit en gaat het nieuws ook in Amerika inmiddels via social media als een lopend vuurtje. Mede daardoor gunnen veel Amerikaanse tv-kijkers het onze Glennis niet, want als je al meerdere albums hebt gemaakt en in uitverkochte zalen staat dan hoef je toch niet de hoofdprijs van een miljoen te winnen? 

Ook Arjen Lubach sprong afgelopen zondag in zijn show Zondag met Lubach in op alle ophef rondom Glennis. Het maakte een satirische video waarin de muzikale hoogtepunten uit het leven van de zangeres voorbijkomen. Door de satirische ondertoon lijkt het allemaal één groot drama te zijn.

Lees meer over
Glennis GraceSimon CowellMel BHeidi KlumAmerica's Got Talent