Niet de enige

Arjen Lubach pleit voor legaliteit XTC

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPArjen Lubach pleit voor legaliteit XTC
RTL

Arjen Lubach heeft in zijn programma “Zondag met Lubach” gepleit voor legaliteit van XTC. Er was zelfs een gastrol weggelegd voor Jeroen Pauw, die dezelfde mening deelt.

"Legalisering leidt dus tot veiligere pillen"

Jeroen Pauw bekent drugsgebruik
Lees ook

Jeroen Pauw bekent drugsgebruik

In het item bespreekt Arjen de gevolgen van XTC en laat hij zien dat de drug minder schadelijk zou zijn dan bijvoorbeeld het gebruik van tabak of alcohol. De presentator pleit meerdere keren om XTC legaal te maken en te kunnen verkopen met regels. “Legalisering leidt dus tot veiligere pillen, meer controle en minder afval.”

Aan het einde van de uitzending loopt de presentator de studio uit om zogenaamd een handjevol pillen te ontvangen van zijn dealer. Dit blijkt uiteindelijk Jeroen Pauw te zijn. Jeroen vertelde eerder deze maand in zijn programma PAUW dat ook hij wel eens drugs gebruikt en liet zelfs zien welke deals er momenteel waren. "Als we nu bestellen, hebben we het voor het einde van de uitzending op tafel liggen," zo vertelde hij destijds. 

 

Ook BNN-presentatorTim Hofman heeft al eens gepleit voor een soepeler en duidelijker drugsbeleid. Onder de noemer 'één pil te veel, maakt geen crimineel' startte hij in 2016 een burgerinitiatief waarmee hij meer dan 40.000 handtekeningen ophaalde. 

Lees meer over
Arjen LubachJeroen PauwTim Hofman