vechtersbaasje

Famke Louise wordt door veel mensen onderschat

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFamke Louise wordt door veel mensen onderschat
RTL

Documentairemaakster Elza jo Tralehner denkt dat heel veel mensen Famke Louise onderschatten en dat het goed is om te zien hoe ze echt in elkaar zit. “Ze heeft vrij veel meegemaakt, maar ze is echt een vechter”, zegt Elza, die een documentaire maakte over de zangeres en vlogster. In de docu komt "de rauwe en echte kant van Famke Louise" naar voren.

"Ik denk dat mensen mij vooral beter leren kennen en anders naar me gaan kijken"

Vier maanden is de negentienjarige vlogster gevolgd. Elza vond het “erg indrukwekkend om te zien hoe het leven van een superster samengaat met dat van een meisje van negentien, die bij haar moeder in Hoogezand aan tafel haar hart uitstort."

Famke Louise vindt zichzelf een rolmodel
Lees ook

Famke Louise vindt zichzelf een rolmodel

In de docu is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de roem en haar haters. Famke Louise zegt het “superbijzonder” te vinden dat ze op haar leeftijd een documentaire krijgt. “Voor mijn gevoel ben ik gewoon Famke. Het is moeilijk te realiseren wat er allemaal speelt”, zegt ze.

Daarnaast vindt ze de docu ook "heel heftig" en dan vooral het einde. "In vier maanden is zoveel gebeurd, echt niet normaal. Ik denk als je een jaar zou moeten filmen dat je dan wel acht series zou kunnen maken. Echt ziek.”

Emotionele momenten

Over wat er allemaal te zien zal zijn, wil Famke Louise weinig loslaten. Wel denkt ze dat kijkers verrast zullen zijn. “Ik vertel over dingen die best gevoelig liggen en best persoonlijk zijn. Ik denk dat mensen mij vooral beter leren kennen en anders naar me gaan kijken. Er zitten best emotionele momenten in. Maar wel heel mooi, ik ben er wel heel trots op en blij dat ik het heb gedaan.”

De documentaire is op 4 november eenmalig in de bioscoop te zien. Na de première in Pathé Tuschinski in Amsterdam is de vierdelige serie te zien via Videoland.

Lees meer over
Famke LouiseDocumentaire