bosbranden

Leonardo DiCaprio is dankbaar voor brandweermannen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Leonardo DiCaprio is dankbaar voor brandweermannen
RTL

Terwijl hij zelf dit weekend zijn 44e verjaardag vierde met een knalfeest waarop Hollywoods 'A-list' aanwezig was, stond Leonardo DiCaprio ook stil bij de heftige branden die het zuiden van Californië al een paar dagen teisteren. De acteur liet op Twitter weten 'vereerd te zijn met deze fantastische brandweermannen en eerste hulp-verleners'.

"De reden waarom dit soort branden erger zijn geworden is vanwege de klimaatverandering"

"Onze gebeden en gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de branden in Californië. De reden waarom dit soort branden erger zijn geworden is vanwege de klimaatverandering en de historische droogte. Het helpen van slachtoffers en de brandweertroepen in onze staat zou geen zaak moeten zijn van bepaalde partij," schreef Leo op Twitter, doelend op de tweet van Donald Trump. De Amerikaanse president twitterde een dag geleden 'dat er geen enkele reden was voor deze massieve, dodelijke branden in de bossen van Californië, maar dat het management van de bossen extreem slecht is. Er worden jaarlijks miljarden ingepompt, zonder succes. Er moet nu wat gebeuren of de geldkraan gaat dicht!'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Huis Gerard Butler in de as gelegd
Lees ook

Huis Gerard Butler in de as gelegd

Naast DiCaprio reageerden veel andere sterren ook woedend op de kille tweet van Trump, die volledig voorbijging aan het drama dat bewoners ondergaan. Een paar uur later stuurde de president een wat menselijker tweet de wereld in: "Ons hart gaat uit naar degenen die het vuur proberen te bestrijden, de mensen die hebben moeten evacueren en de families van de elf mensen die het leven hebben gelaten. De vernieling is catastrofaal. God zij met jullie." Er werd direct op Twitter gesuggereerd dat Trump deze tweet niet zelf geschreven had, omdat de tekst 'te aardig' zou zijn.

Buiten het twitteren om hief Leonardo het glas op zijn nieuwe levensjaar met onder andere Oprah Winfrey, Beyonce en Jay-Z, Jennifer Aniston, Sacha Baron Cohen en Chace Crawford.

Lees meer over
Leonardo DiCaprio