uitgeflitst

Lieke van Lexmond levert niet het perfecte plaatje

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLieke van Lexmond levert niet het perfecte plaatje
RTL

Het fotografie-avontuur van Lieke van Lexmond is alweer tot een einde gekomen. De RTL-presentatrice was vanwege tegenvallende shoots genoodzaakt om het programma Het Perfecte Plaatje vroegtijdig te verlaten. Arme Lieke.

"Ik heb zelden meegedaan als kandidaat aan een programma, maar ik vond dit briljant"

De kandidaten van Het Perfecte Plaatje moesten deze week met de brandweer mee voor een blusoefening op Schiphol. En dat ging er behoorlijk heet aan toe! Zo ook bij de bloedfanatieke Lieke van Lexmond. "Ik wil dat mijn foto heroïsch is, het zijn natuurlijk helden. Ik geloof heel erg in het krachtige en in het grootse wat een brandweerman heeft, maar ik hoop ook zijn kwetsbaarheid te kunnen vangen in mijn beeld."

Na afloop had Lieke echter geen goed gevoel over de shoot. En het onderbuikgevoel van het Undress Your Love-gezicht bleek te kloppen: de foto werd door de vakjury beoordeeld met een magere 6,5.

Lieke van Lexmond viert papieren huwelijk
Lees ook

Lieke van Lexmond viert papieren huwelijk

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voor de tweede shoot moesten de kandidaten een selfie maken van een zonde. Lieke hoopte vraatzucht te mogen vastleggen, maar met die zonde ging medekandidate Ryanne van Dorst al aan de haal. "Dan had je maar betere foto's moeten maken", sneerde Ryanne grappend toen Lieke aangaf te balen van het wegkapen van haar favoriete zonde.

En dus was het aan Lieke de taak om de zonde jaloezie vast te leggen met haar camera. Ze besloot om een knappe dame te vragen haar te vergezellen voor de shoot, zodat Lieke op de foto kon uitstralen dat ze jaloers is op de vrouw in kwestie en haar dure horloge. "Met de foto wilde ik uitstralen dat ondanks dat ik niets te klagen heb, je altijd nog naar de ander blijft kijken wat diegene allemaal heeft."

De foto kon de jury echter niet bekoren: ze beoordeelden het kiekje met een schamele 6.

Samen met Ruben van der Meer belandde Lieke in de gevarenzone. Uiteindelijk was het voormalige Goede Tijden, Slechte Tijden-icoon genoodzaakt om het programma te verlaten. En daar heeft Lieke absoluut vrede mee, zo legde ze uit in de goed bekeken RTL 4-show.

"Ik heb alles meegemaakt wat iemand mee kan maken in Het Perfecte Plaatje. Ik ben helemaal over de top gegaan, ik ben onderuit gegaan en ik vond het helemaal te gek. Ik heb zelden meegedaan als kandidaat aan een programma, maar ik vond dit briljant. Dit ga ik niet meer vergeten. Het was echt heel erg leuk."

Benieuwd hoe Ryanne, Ruben en de andere kandidaten het er in de volgende ronde vanaf brengen? Kijk dan woensdag weer naar Het Perfecte Plaatje, woensdag om 20.30 bij RTL 4.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Lieke van LexmondRyanne van DorstRuben van der Meer