hondenhemel

Monique Westenberg schrijft kinderboek over overleden hond

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @moniquenoellMonique Westenberg schrijft kinderboek over overleden hond
RTL

Monique Westenberg werkt aan een kinderboek. Dat meldt ze op Instagram. Het boek gaat over het verlies van haar hond Dunya, die ze in mei dit jaar heeft moeten laten inslapen.

"Zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes"

Monique heeft nog steeds ontzettend veel verdriet van het verliezen van haar trouwe viervoeter. Ze besloot haar verhaal te delen om het zo en plekje te kunnen geven. Toch is het verwerken van dit grote verdriet niet haar enige doel met het boekje. De vriendin van André Hazes hoopt met dit kinderboek aan kinderen uit te kunnen leggen wat er gebeurt als een huisdier overlijdt.

"Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij of zij naar de hemel is? Maar ook; hoe breng je over dat een hond familie is en dat je daar goed voor moet zijn?", vraagt Monique zich af. "Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes." Monique was 14,5 jaar lang het baasje van de hond.

Monique Westenberg onder vuur om vakantievideo kleine Dré
Lees ook

Monique Westenberg onder vuur om vakantievideo kleine Dré

Monique schrijft het boek samen met een vriendin. "De afgelopen weken zijn we daar al mee bezig geweest en de aankomende maanden kan ik jullie mee laten kijken waar we nu staan." De blondine voorspelt dat het boekje begin volgend jaar uit zal komen. De opbrengst zal worden gedoneerd aan een goed doel voor dieren.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Monique Westenberg