bakken maar!

Nederland blijft smullen van Heel Holland bakt

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Nederland blijft smullen van Heel Holland bakt
RTL

De thuisbakkers van Nederland zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd voor Heel Holland bakt. De start van het zesde seizoen trok 3.300.000 kijkers en was het best bekeken programma van de zondag, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De eerste aflevering van de nieuwe reeks is veel beter bekeken dan de eerste aflevering van vorige seizoenen. Het begin van het vijfde seizoen trok vorig jaar september 2,7 miljoen kijkers, de vierde reeks kwam uit de startblokken met bijna 2,5 miljoen kijkers. Vorig jaar trok Heel Holland bakt voor het eerst meer dan drie miljoen kijkers. Op de ontknoping van de vijfde reeks stemde een recordaantal van ruim 3,4 miljoen Nederlanders af.

QUIZ: Ben jij klaar voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt?
Lees ook

QUIZ: Ben jij klaar voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt?

Heel Holland bakt blijft de concurrentie ruim voor. Het NOS Journaal van 20.00 uur volgt met 2.801.000 kijkers op de tweede plek van de kijkcijfertop 25, Studio Sport Eredivisie maakt de top drie compleet met 2.409.000 kijkers.

Ook het nieuwe Sterke verhalen, dat na Heel Holland bakt te zien was, kwam goed uit de startblokken. 1.316.000 kijkers stemden af op het humoristisch programma waarin Peter Pannekoek en Richard Groenendijk de gekste verzonnen verhalen afwisselen met waargebeurde anekdotes. Daarmee staat de BNNVARA-show op de vierde plek van best bekeken programma's.

Lees meer over
Heel Holland Bakt