Laatste keer

Edwin Evers weet niet of hij nog radio gaat maken

Door AD/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEdwin Evers weet niet of hij nog radio gaat maken
RTL

Na 21 jaar vindt Edwin Evers het wel welletjes geweest met zijn ochtend programma Evert Staat Op op Radio 538. In een openhartig interview met het AD vertelt de radiopresentator dat hij nog niet weet of hij ooit weer radio gaat maken.

"We zien het wel"

“Mensen vragen of ik misschien terugkeer naar de radio op een ander tijdstip van de dag. We zien het wel. Ik wil eerst ervaren óf ik het ga missen.” Op de vraag wat Edwin dan gaat doen met zijn vrije tijd zeg hij “Afgezien van veel voetbal kijken en een beetje Netflixen, zou nog een nummer-1 hit schrijven wel mooi zijn.” Onlangs heeft hij een single voor Jan Smit gecomponeerd  maar verder heeft hij niet veel gepland “Ook om mijzelf te beschermen. Ik ben bang dat je in dat zwarte gat belandt als je van alles wilt en er komt niks van terecht.” 

Edwin Evers wint de André van Duin Comedy Award
Lees ook

Edwin Evers wint de André van Duin Comedy Award

Over zijn besluit om te stoppen vertelt hij “Ik werd een beetje moe van al dat moeten. Dat je naar bed moet terwijl je zó graag die voetbalwedstrijd nog wil zien.” Het ritme dat de ochtendshow met zich meeneemt heeft ook invloed op zijn relaties. “Je zit toch met iemand in huis die elke dag om acht uur naar bed gaat. Dat is natuurlijk hartstikke ongezellig. Je wordt er ook een beetje egoïstisch van, omdat je van alles moet. Je moet op tijd naar bed, je moet die rust hebben. Op de momenten dat ik vrij was, wilde ik in extreme mate niks meer. (…) Dat werkt niet in een relatie.” 

Het interview neemt een emotionele wending als hij vertelt over de band met zijn moeder. Na het overlijden van zijn vader in 2014, werd ook zijn moeder ernstig ziek. Terwijl ze in het ene ziekenhuis vertelde dat ze niks meer voor haar konden doen, namen hij en zijn broers daar geen genoegen mee en besloten om een second opinion aan te vragen. “Dat bleek achteraf levensreddend.(…)  Ze gaat meer haar eigen gang dan vlak na het overlijden van mijn vader. Toen zat ze echt in de put. Ze is er veel sterker uitgekomen. Ik trof bij haar eens een briefje op tafel aan. Ben even de stad in. Dat ik dat na dat hele verhaal nog eens mocht vinden...Bizar. Toch?'' vervolgt hij terwijl er tranen over zijn wangen rollen. 

Edwin Evers heeft op vrijdag 21 december zijn laatste uitzending en eindigt met een extra lange uitzending van zes uur s’ochtends tot zes uur s’avonds.