#metoo

'Slachtoffer Kevin Spacey flirtte terug'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
'Slachtoffer Kevin Spacey flirtte terug'
RTL

Kevin Spacey heeft hele andere herinneringen aan de avond dat hij de 18-jarige man ontmoette die hem heeft aangeklaagd voor aanranding. De jongen zou met hem hebben geflirt waarna het een tot het ander leidde, zo staat in rechtbankdocumenten die in handen zijn van de Daily Mail.

Volgens Spacey bleef de tiener, die in de bar werkte waar de acteur was, na zijn werk hangen en zei hij dat hij een 23-jarige student was. De acteur trakteerde hem op een drankje en sloeg later een arm om hem heen toen ze samen zongen achter de piano. Volgens Kevin Spacey genoot zijn beschuldiger van zijn aanwezigheid, ook omdat hij zijn telefoonnummer gaf. Dat is het bewijs van wederzijds flirten, stelt de voormalig House of Cards-ster.

Kevin Spacey kort na rechtbankbezoek staande gehouden
Lees ook

Kevin Spacey kort na rechtbankbezoek staande gehouden

Het slachtoffer claimt dat de acteur hem betastte achter de piano. In de documenten staat geen enkele ontkenning van de acteur. Tijdens de korte hoorzitting van maandag pleitten zijn advocaten 'niet schuldig' namens hun cliënt. Kevin Spacey hield tijdens de zitting zijn mond.

Als de acteur wordt veroordeeld, kan hij vijf jaar gevangenisstraf krijgen. De zaak wordt op vier maart voortgezet. Een rechter beval hem geen contact op te nemen met zijn vermeende slachtoffer.

Lees meer over
Kevin Spacey