goed doel

Edwin Evers veilt speciaal shirt voor Spieren voor Spieren

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEdwin Evers veilt speciaal shirt voor Spieren voor Spieren
RTL

Het shirt dat Edwin Evers tijdens de laatste uitzending van Evers Staat Op bij 538 droeg is toegevoegd aan een speciale veiling van voetbalvereniging HHC Hardenberg. De club maakte op de laatste uitzenddag van Edwin bekend dat hun eerste elftal in speciale shirts gaat spelen met het logo van Evers Staat Op, ten behoeve van het goede doel Spieren voor Spieren.

Edwin Evers en zijn sidekicks bespraken regelmatig Edwin’s favoriete club en weekendbesteding: HHC Hardenberg. En waar de bekendste supporter van HHC veel voor de club betekent, wilde de vereniging iets terugdoen. Voorzitter Bert Beun reikte één van de shirts tijdens de afscheidsuitzending uit en vertelde dat Edwin de bestemming van de opbrengst van de veiling mocht bepalen.

Edwin Evers opnieuw het Amsterdamse Bos in met zijn band
Lees ook

Edwin Evers opnieuw het Amsterdamse Bos in met zijn band

Het goede doel wat Edwin heeft gekozen is Spieren voor Spieren. Tijdens zijn uitzendingen voor 538 besteedde hij regelmatig aandacht aan de stichting. Hij draagt de organisatie een warm hart toe en vindt Spieren voor Spieren een goede bestemming voor de opbrengst van de veiling. Volgens Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren, betekent Edwin Evers ontzettend veel voor Spieren voor Spieren. Door de jaren heen heeft hij zich talloze keren voor kinderen met een spierziekte ingezet. Van een 5,38 kilometer lange Evers Staat op Run tot aan zijn deelname aan een 10 uur durende spinningmarathon – niks lijkt hem te gek om geld op te halen.

Tijdens Edwin’s laatste uitzending bood volkszanger Jan Smit maar liefst 5000 euro op één van de shirts waarin het elftal zaterdag speelt. Daarmee is hij de hoogste bieder. Op het shirt van Edwin Evers is het bod inmiddels 538 euro. “Al hopen we natuurlijk dat dit bod omhooggaat. Het is natuurlijk het pronkstuk van onze veiling”, aldus clubvoorzitter Beun.

Bieden kan tot aanstaande zaterdag 12.00 uur op de website van de voetbalclub, www.hhc-hardenberg.nl.

Lees meer over
Edwin Evers