niet in de koude kleren

Piet Paulusma schiet vol tijdens cadeau in DWDD

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPiet Paulusma schiet vol tijdens cadeau in DWDD
RTL

De bekendste weerman van Nederland Piet Paulusma (62) heeft vandaag van Matthijs van Nieuwkerk een hartverwarmend afscheidscadeau gekregen nu bekend is dat hij ermee ophoudt als weerman bij SBS. Piet mocht De Wereld Draait Door afsluiten met een weerbericht, dat buiten in de kou met Matthijs aan zijn zij werd opgenomen. Dat ging hem niet in de koude kleren zitten.

Piet herhaalde in De Wereld Draait Door opnieuw dat hij het jammer vindt dat hij op SBS 6 de 25 jaar ‘niet vol kon maken'. "Er is gewoon gezegd: het is afgelopen met Piet op deze zender’’, zei hij aangeslagen.
 

Piet Paulusma vrijdag om de tafel met Jan Slagter
Lees ook

Piet Paulusma vrijdag om de tafel met Jan Slagter

Dat Matthijs een verrassing voor hem in petto had, raakte de weerman zichtbaar. "We gaan met zijn allen de studio uit, richting het Westerpark. Daar doet Piet zijn weerbericht. We staan er omheen’’, lichtte Matthijs toe. Vervolgens liep het gezelschap inclusief het publiek de studio uit, met op de achtergrond Always take the weather with you, een vertolking van Michael Prins.

Piet begon aan zijn weersvoorspelling en vermande zich: "We gaan eerst naar vannacht. Geleidelijk aan regen, morgenochtend een zware ochtendspits. In de middag ook regen. De temperaturen liggen tussen de 7 en 9 graden, de wind komt uit het zuiden en is vrij krachtig. In de avond regen, donderdag een paar buien met een beetje zon. Als we vooruit kijken komt er vrijdag opnieuw een regendag aan, op zaterdag wordt het 11 graden. Wisselvallig weer, zoals ze dat zeggen!’’ De Fries sloot natuurlijk af met zijn herkenbare ‘oant moarn', tot morgen!

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Piet Paulusma