Duidelijkheid

Volgens de politie is Jussie Smollet-aanval niet in scene gezet

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
© ANPVolgens de politie is Jussie Smollet-aanval niet in scene gezet
RTL

Een woordvoerder van de politie in Chicago ontkent dat rechercheurs die aan de zaak werken de aanval op Jussie Smollett als hoax zien. Het korps heeft contact opgenomen met lokale zender ABC7, dat eerder op de dag meldde dat de politie uitging van de theorie dat de acteur het incident in scène heeft gezet.

"Het idee dat Jussie Smollett uit Empire is geschreven of dat dat het plan is zijn overduidelijk belachelijk"

Woordvoerder Anthony Guglielmi liet op Twitter weten dat de hoofdinspecteur de nieuwsorganisatie heeft laten weten dat er geen bewijs is dat hun berichtgeving ondersteunt en dat bronnen die zij aanhalen niet goed geïnformeerd zijn. Een verslaggever van de zender verklaarde eerder op de dag dat meerdere personen bij de politie hem hadden laten weten dat de autoriteiten uitgingen van een nepmishandeling. De acteur zou de aanval hebben bedacht omdat zijn personage uit de serie Empire geschreven zou worden.

Politiebronnen: 'Aanval op Jussie Smollett in scène gezet'
Lees ook

Politiebronnen: 'Aanval op Jussie Smollett in scène gezet'

Zender Fox, dat Empire uitzendt, reageerde nog eerder dan de politie op die berichtgeving. "Het idee dat Jussie Smollett uit Empire is geschreven of dat dat het plan is zijn overduidelijk belachelijk", aldus de zender in een gemeenschappelijk verklaring met de producent van de serie. "Hij blijft een belangrijk onderdeel van deze erg succesvolle serie, en wij blijven achter hem staan."