Achter slot en grendel

Celstraf voor daders Connie Witteman-zaak

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPCelstraf voor daders Connie Witteman-zaak
RTL

De juwelenroof van Connie Witteman is berecht. De daders krijgen meerdere jaren celstraf én ze moeten een vergoeding betalen aan de diva.

Connie Witteman heeft eindelijk een uitspraak over haar juwelenroof. Drie verdachten zijn veroordeeld tot een celstraf. Voor hoofdverdachte Ilias L. betekent dit 24 maanden, voor Tarik A. 12 maanden en Yassin A. 6 maanden. Yassin is inmiddels al op vrije voeten door de duur van zijn voorarrest. In totaal rest er een schadevergoeding van 319.000 euro. Dit alles komt na de inbraak van afgelopen juli, waarbij Connie's Amsterdamse appartement werd geplunderd voor juwelen. 

Connie Witteman: 'Juwelenroof heeft mij tot in mijn ziel geraakt'
Lees ook

Connie Witteman: 'Juwelenroof heeft mij tot in mijn ziel geraakt'

De celstraf en het bedrag is minder dan gewenst was door Connie en haar advocatenteam. Zij hadden namelijk 12, 18 en 27 maanden cel geëist en een vordering van 3,5 ton. Hiermee hoopte het team de juwelen los te kunnen peuteren van de dieven, maar die zijn volgens geruchten al verkocht en worden nooit meer teruggevonden. 

De juwelen bleken ook nog eens niet verzekerd te zijn geweest door Connie. Naast het feit dat de waarde in de miljoenen liep, had het enorme emotionele waarde voor de oud-zangeres. Ze zou de diamanten en juwelen hebben gekregen als adoptiecadeau van haar ex-man Hans Breukhoven. 

Lees meer over
Connie WittemanHans Breukhoven