Surviving

R. Kelly overwachts op borgtocht vrij

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesR. Kelly overwachts op borgtocht vrij
RTL

R. Kelly is maandag op borgtocht vrijgelaten. Wie de borgsom van 1 miljoen dollar heeft neergeteld, is niet bekend. Eerder liet de advocaat van R. Kelly weten dat de r&b-zanger geen geld heeft om dit zelf op te hoesten.

Bij zijn vrijlating uit een gevangenis in Chicago maandag, kreeg R. Kelly flink wat opmerkingen naar zijn hoofd. Volgens TMZ was er naast een klein leger aan fotografen en cameramensen ook een groepje demonstranten naar de instelling gekomen.

De betogers scholden de zanger onder meer uit voor verkrachter en pedofiel en maakten opmerkingen over het feit dat Kelly zelf ook dochters heeft. De muzikant wordt ervan beschuldigd een aantal vrouwen te hebben misbruikt, onder wie minimaal drie minderjarigen.

R. Kelly pleit onschuldig in Chicago
Lees ook

R. Kelly pleit onschuldig in Chicago

De eerste zitting in de zaak staat gepland op 22 maart. De zanger kan echter daarvoor al weer de binnenkant van een cel zien: in een andere rechtszaak werd hem bevolen voor 6 maart achterstallige alimentatie betalen aan de moeder van zijn drie kinderen. Hij is haar nog zo'n 160.000 dollar verschuldigd. Betaalt hij dat bedrag niet, dan wordt hij opnieuw opgepakt.

Geruchten over seksueel wangedrag van R. Kelly doen al jaren de ronde. Onlangs laaide het vuur weer hoog op door de documentaire Surviving R. Kelly. Hierin beschuldigden verschillende vrouwen hem van seksueel wangedrag.

Lees meer over
R. Kelly