zaak Jussie Smollett

Politie Chicago woest over vrijlaten Jussie Smollett

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPolitie Chicago woest over vrijlaten Jussie Smollett
RTL

De burgemeester en politiechef van Chicago zijn woest over het vrijlaten van acteur Jussie Smollett. De openbaar aanklager besloot dinsdag alle aanklachten tegen de Empire-ster te laten vallen. Jussie zelf verklaarde altijd integer te hebben gehandeld in de zaak. Hij werd onder meer verdacht van het verzinnen van een aanval door rechts-extremisten.

"Dit is het witwassen van gerechtigheid"

"Dit is het witwassen van gerechtigheid", stelde burgemeester Rahm Emanuel volgens The Hollywood Reporter. "Een jury heeft deze man aangeklaagd, gebaseerd op een fractie van het bewijs dat door de politie is verzameld."

Ook politiechef Eddie Johnson is furieus. "We weten allemaal wat er is gebeurd vanochtend", stelt hij. "De rechtsgang heeft geen kans gekregen; achter gesloten deuren is een deal gesloten om het rechtssysteem te ontwijken. Ik denk dat justitie onze stad excuses verschuldigd is."

Jussie Smollett houdt voet bij stuk
Lees ook

Jussie Smollett houdt voet bij stuk

Burgemeester Emanuel voegde hier aan toe dat deze zaak ten koste gaat "van alle homoseksuele mannen en vrouwen, van alle gelovigen, van alle mensen die vanwege hun ras of achtergrond wél slachtoffer geworden zijn van een haatmisdrijf. In elke zaak kan nu twijfel worden gezaaid of deze mensen wel de waarheid spreken of niet.'