Beschamend

Donald Trump bemoeit zich met Jussie Smollett-zaak

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDonald Trump bemoeit zich met Jussie Smollett-zaak
RTL

Donald Trump is niet te spreken over de gang van zaken in de zaak rond Jussie Smollett. "Het is een schande voor ons land", twittert de president van de Verenigde Staten. Hij wil dat de FBI en het ministerie van Justitie zich er nu mee gaan bemoeien.

"Hoe zit het met MAGA en de tientallen miljoenen mensen die je hebt geschoffeerd met je racistische en gevaarlijke opmerkingen?''

Het is niet de eerste keer dat Trump zich mengt in de zaak. Hij eiste eerder genoegdoening van Smollett, omdat de acteur had verklaard dat zijn aanvallers iets schreeuwden over "MAGA country", een verwijzing naar Trumps slogan Make America Great Again. Daaruit kon worden opgemaakt dat Smollett door Trump-aanhangers zou zijn belaagd.

"Hoe zit het met MAGA en de tientallen miljoenen mensen die je hebt geschoffeerd met je racistische en gevaarlijke opmerkingen?'', wilde Trump eerder deze maand van Jussie weten. Hij stelde zijn vraag toen ook via zijn favoriete medium, Twitter.

Advocaat Jussie Smollett wil einde aan lastercampagne
Lees ook

Advocaat Jussie Smollett wil einde aan lastercampagne

Jussie werd in januari belaagd door twee mannen. De acteur zei dat hij slachtoffer was geworden van anti-lhbt-geweld, maar de politie geloofde dat niet. Die stelde dat Jussie de mishandeling in scène had gezet om zijn carrière een boost te geven. Dinsdag werden alle zestien aanklachten die tegen de Empire-acteur liepen ingetrokken, in ruil voor een werkstraf van twee dagen en de 10.000 dollar die de 36-jarige eerder als borg had betaald.

Lees meer over
Donald Trump