mateloos populair

Meer Jan Kooijman in Koreaanse Verliefd op Cuba

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMeer Jan Kooijman in Koreaanse Verliefd op Cuba
RTL

Regisseur Johan Nijenhuis gaat een ‘director’s cut’ maken van zijn romantische komedie Verliefd op Cuba. De film wordt verkocht aan Zuid-Korea, maar de distributeur in dat land heeft gevraagd of er meer scènes met acteur Jan Kooijman in de Koreaanse versie kunnen komen.

"Jan is in Azië mateloos populair"

“Jan is in Azië mateloos populair”, vertelt de regisseur. In Verliefd op Cuba speelt Kooijman een freefighter. “We hebben meer scènes gedraaid waar hij vecht. Ik vond ze voor de Nederlandse versie wat te veel over de top. Maar op verzoek ga ik voor de Koreaanse versie weer de montagekamer in.” In totaal gaat het om zo’n drie minuten, aldus Nijenhuis.

Jan Kooijman en Tim Douwsma samen te horen in nieuwe film
Lees ook

Jan Kooijman en Tim Douwsma samen te horen in nieuwe film

Eerder werden ook zijn komedies Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft goed ontvangen in Zuid-Korea. Ook in deze film speelde Kooijman een hoofdrol. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Verliefd op Cuba in Azië te zien zal zijn.

Verliefd op Cuba vertelt over Loes, die plotseling wordt gebeld vanaf de Cubaanse ambassade dat haar dochter gaat trouwen met een Cubaan. Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit in haar ogen tot mislukken gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes echter haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Jan én met haar ex-man Alex.

De hoofdrollen worden gespeeld door Susan Visser, Abbey Hoes, Jan Kooijman, Niek Roozen, Barbara Sloesen en Anouk Maas. De film staat al bijna twee maanden in de top 10 van best bezochte titels in de Nederlandse bioscopen. In totaal bezochten in Nederland al bijna 400.000 mensen de komedie.