swipen maar

Froukje de Both: 'Ik had mijn dochter die veiligheid gegund'

Door RTL Boulevard/Flair··Aangepast:
© ANPFroukje de Both: 'Ik had mijn dochter die veiligheid gegund'
RTL

Sinds haar huwelijk zeven jaar geleden op de klippen liep, maakt Froukje de Both zich hard voor het co-ouderschap. Al valt dit haar nog altijd ontzettend zwaar. "Je kind maar de helft van de tijd zien, is heel moeilijk en soms verdrietig", doet ze nu een boekje open in Flair.

"Het is natuurlijk anders dan een scheiding met de vader van je kind"

Toch staat Froukje nog altijd achter haar besluit. Ze is namelijk van mening dat een kind bij beide ouders moet opgroeien. "Het idee was een man en een kind en dat dat gezin bij elkaar zou blijven", vertelt ze. "Ik had mijn dochter die veiligheid gegund." Helemaal omdat ze zelf uit een gebroken gezin komt.

Vorig jaar strandde ook haar relatie met dj Niek van der Bruggen. Iets wat haar niet in de koude kleren ging zitten. Al was het verdriet wel anders dan toen bij haar scheiding. "Het is natuurlijk anders dan een scheiding met de vader van je kind, daar komt een andere emotie bij kijken."

Froukje de Both vindt perfecte leven een zeepbel
Lees ook

Froukje de Both vindt perfecte leven een zeepbel

Ondanks al het hartzeer heeft ze de zoektocht naar de prins op het witte paard nog niet gestaakt. "Ik ben niet rancuneus over de liefde, al ben ik niet iemand die heel erg op zoek gaat." Toch geen Tinder voor de blondine: "Ik vind dat geswipe nogal kil." Liever probeert ze het via de 'ouderwetse manier': "Wat dat betreft ben ik echt een sucker voor romantiek."

Het hele interview met Froukje lees je nu in Flair.

Lees meer over
Froukje de Both