op een houtje bijten

Seizoen 5 Breaking Bad spin-off in 2020 op Netflix

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Sony Pictures TelevisionSeizoen 5 Breaking Bad spin-off in 2020 op Netflix
RTL

Fans van de Breaking Bad spin-off Better Call Saul moeten nog even geduld hebben. Het vijfde seizoen verschijnt naar verluidt pas volgend jaar bij Netflix.

"Deze willen we niet verkwanselen door het proces op te jagen"

De serie die zich afspeelt rondom louche advocaat Jimmy McGill, is al vier seizoenen lang een doorslaand succes. Stukje bij beetje zijn we de afgelopen jaren getuige geweest van het ontstaan van de beruchte Saul Goodman. Het vijfde seizoen van de spin-off zou dit najaar nog te zien zijn, maar Sarah Barnett van AMC (waar de serie in Amerika wordt uitgezonden) heeft aan entertainmentwebsite Vulture laten weten dat dit nog wel even gaat duren.

'Jesse Pinkman wordt dé ster van de Breaking Bad-film'
Lees ook

'Jesse Pinkman wordt dé ster van de Breaking Bad-film'

Het ontbreken van de juiste cast zou de reden zijn. "De serie is gedreven op talent", legt ze uit. "Deze willen we niet verkwanselen door het proces op te jagen. Dat zou een slechtere show opleveren en dat is het laatste wat we willen." Volgens Sarah hebben de schrijvers een specifieke verhaallijn voor ogen en "we komen steeds dichterbij". Kortom: Bob Odenkirk kruipt pas volgend jaar weer in de rol van Jimmy McGill.

Het is onduidelijk of de vertraging invloed heeft op de aanstaande Breaking Bad-film. Deze zal draaien om het personage Jesse Pinkman, gespeeld door Aaron Paul. De film, waarvan het verhaal zich afspeelt na de serie, wordt naar verluidt eerst op Netflix uitgezonden. Eerder werd al bekend dat Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan het script gaat schrijven.

Lees meer over
Netflix