the drama continues

Aanklager zaak Jussie Smollett gedagvaard

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images Aanklager zaak Jussie Smollett gedagvaard
RTL

De originele aanklager in de zaak tegen Jussie Smollett is opgeroepen om te verschijnen in een zitting over de afhandeling van de zaak. Ook Kim Foxx' rechterhand Joseph Magats en Smollett zelf zijn gedagvaard.

De dagvaardingen zijn afkomstig van een oud-rechter, die nu als advocaat probeert een speciale aanklager aan te stellen die zou moeten onderzoeken hoe Kim Foxx heeft gehandeld in de controversiële zaak, zo meldt de Chicago Sun-Times.

Cast Empire smeekt om terugkeer Jussie Smollett
Lees ook

Cast Empire smeekt om terugkeer Jussie Smollett

Kim Foxx kondigde in februari aan dat ze de zaak overdroeg aan Joseph Magats, omdat ze contact had gehad met een familielid van Jussie en daarmee partijdig zou kunnen zijn geworden. Toch zou ze zich achter de schermen wel met de zaak rond de al dan niet in scène gezette mishandeling van de acteur bemoeid hebben.

Er lopen meer onderzoeken naar Foxx. Ook de inspecteur-generaal zoekt uit hoe het kan dat het OM de acteur eerst zestien maal aanklaagde wegens het doen van een valse aangifte van een mishandeling en een week later al die aanklachten weer introk. Volgens Page Six hebben sinds die beslissing al drie mensen het team van Kim verlaten.