mommy knows best

Zangeres P!nk doorbreekt taboe rondom miskramen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesZangeres P!nk doorbreekt taboe rondom miskramen
RTL

Zangeres P!nk is weer helemaal booming. Afgelopen week lanceerde ze haar nieuwe album Hurts 2B Human. En hoewel sommige nummers anders doen vermoeden, staan er in de teksten soms ingrijpende gebeurtenissen centraal. Zo zingt ze onder andere over enkele miskramen die ze gehad heeft.

"Ik denk dat het belangrijk is om te praten over waar je je voor schaamt"

Haar eerste miskraam vond plaats toen ze slechts zeventien jaar oud was. "De reden waarom ik daarover praatte, is omdat ik altijd heel erg een kwajongen ben geweest, met het sterke lichaam van een turner. Maar toen ik zeventien was, kreeg ik een miskraam”, vertelt de zangeres eerlijk aan USA Today. Eigenlijk wilde ze de baby houden maar "wanneer zoiets gebeurt bij een vrouw of een jong meisje, dan voelt het alsof je lichaam jou haat, en alsof je lichaam gebroken is" gaat ze verder. "Het doet niet wat het moet doen."

Zangeres P!nk kampt al jaren met mentale problemen
Lees ook

Zangeres P!nk kampt al jaren met mentale problemen

Later kreeg de zangeres nog een paar miskramen te verwerken, iets waar ze ook erg open over is. "Ik denk dat het belangrijk is om te praten over waar je je voor schaamt, over wie je echt bent en over de pijnlijke dingen. Ik heb daar altijd over geschreven.”

Ondanks het liefdesverdriet van haar eerste miskraam, ging ze pas op 22-jarige leeftijd in therapie. Kort na de release van haar baanbrekende tweede album M!ssundaztood. "Ik geloof dat je jezelf regelmatig moet confronteren en dingen eruit moet laten. Wat ik zo goed vind aan therapie, is dat ze je vertellen waar je blind voor bent. Ook al is het oncomfortabel en pijnlijk, het geeft je wel iets om mee te werken", aldus de rockchick.

Op haar nieuwe album zingt de rebelse zangeres ook over de relatie met haar echtgenoot, Carey Hart. Met hem is ze ook in therapie. "We komen allebei uit een gebroken gezin dus we hebben geen voorbeeld gehad van hoe je een gezin bij elkaar moet houden in deze gekke wereld."