Beter goed gejat

Rechtszaak tegen Stranger Things ingetrokken

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© NetflixRechtszaak tegen Stranger Things ingetrokken
RTL

Een man die claimde dat het idee voor Stranger Things van hem was gestolen, heeft zijn beweringen ingetrokken. Charlie Kessler sleepte eerder de broers Duffer, die de serie maakten voor Netflix, voor de rechter met zijn plagiaatclaim.

“We zijn trots op de show en op onze vrienden Matt en Ross”

De zaak zou dinsdag dienen, maar zondag deed Charlie Kessler er een verklaring uit waarin hij stelt dat Matt en Ross Duffer wel degelijk de bedenkers zijn van de scifi-show. Volgens Variety konden de broers met e-mails en Google-documenten aantonen dat ze al sinds 2010 aan de serie werken.

Charlie Kessler had eerder beweerd dat hij het idee voor een serie gebaseerd op een urban legend over een oude militaire instelling in het plaatsje Montauk in 2014 aan de Russo's had gepitcht, en dat zij het vervolgens hadden gebruikt voor Stranger Things.

Fans Stranger Things tasten in het duister na mysterieuze video
Lees ook

Fans Stranger Things tasten in het duister na mysterieuze video

Netflix was geen partij in de dreigende rechtszaak, maar gaf zondag toch een statement. "We zijn blij dat we deze ongegronde zaak achter ons kunnen laten", liet de streamingservice weten. "Zoals wij altijd al hebben gezegd, is Stranger Things een baanbrekende originele creatie van de gebroeders Duffer. We zijn trots op de show en op onze vrienden Matt en Ross."

Lees meer over
Netflix