PRACHT EN PRAAL

Opnames Penoza-film tussen de carnavalswagens

Door Brabants Dagblad / RTL Boulevard··Aangepast:
Opnames Penoza-film tussen de carnavalswagens
RTL

De televisieserie Penoza gaat eindigen met een speelfilm. De opnames voor deze film zijn in een hal in Tilburg, tussen allerlei carnavalswagens. Dat meldt het Brabants Dagblad. En wat blijkt: Carmen van Walraven, het hoofdpersonage, leeft nog.

De bioscoopfilm van Penoza is dus de afsluiting van de populaire tv-serie. Fans hebben vijf seizoenen kunnen genieten van Carmen van Walraven, gespeeld door Monic Hendrickx. De opnames zijn topgeheim. Pottenkijkers zijn dan ook niet welkom, want de producent wil niets van het verhaal prijsgeven.

Penoza-regisseur Diederik van Rooijen werkt samen met Joel Silver
Lees ook

Penoza-regisseur Diederik van Rooijen werkt samen met Joel Silver

De opnames zijn begonnen in Canada. De filmmakers verspreidden toen bewust een nepbericht. Carmen van Walraven zou zijn opgepakt in Canada. Bij de cliffhanger van het laatste seizoen leek het alsof Carmen was overleden. Dat blijkt nu dus anders te zijn.

In de bouwhal waar de film wordt opgenomen, staan ook carnavalswagens van verschillende verenigingen. De opnames zijn ook in de buurt van die praalwagens. Meerdere scènes worden vanuit verschillende camerastandpunten opgenomen. Eerder waren er ook opnames in Den Haag. Daar is een achtervolgingsscène op de A12 gefilmd. In November zien we het eindresultaat van alle opnames in de bioscoop.

Lees meer over
Monic Hendrickx