Maatje meer

Trijntje: 'Ik kreeg zelfvertrouwen door te dik te zijn'

Door RTL Boulevard/Veronica Magazine··Aangepast:
© Instagram @trijntjeoosterhuisTrijntje: 'Ik kreeg zelfvertrouwen door te dik te zijn'
RTL

Het is alom bekend dat Trijntje Oosterhuis heeft gevochten voor haar figuurtje. En de kilo's zijn eraf gevlogen voor de zangeres, waardoor ze weer in haar oude Arena-jurk paste. Maar volgens haar is dit helemaal nergens voor nodig, omdat het helemaal niet erg is als een vrouw wat voller is. Zo vertelt ze aan Veronica Magazine.

"Het is voor iedere vrouw goed om tijdelijk iets te dik te zijn"

De een na de andere kilo ging eraf voor Trijntje in haar afvalrace. De zangeres wilde weer in haar iconische rode jurk staan, die ze droeg tijdens de opening van de Arena in 1996. Tijdens haar jubileumtour bleek dat het haar helemaal was gelukt en schitterde ze in de japon. Maar nu meent ze dat het geen invloed heeft op wie ze is. "Nou ben ik nooit een slanke den geweest, daar hoef ik mijn identiteit ook niet uit te halen", vertelt Trijntje. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Trijntje helpt Amalia grote droom te verwezenlijken
Lees ook

Trijntje helpt Amalia grote droom te verwezenlijken

"Maar het is ook leuk om het een keer om te draaien: Wat gebeurt er met me als ik de beste versie van mezelf kan zijn?", gaat ze verder. "Nou, dan voel ik me toch wel on top of the world!" Hiermee doelt de zangeres op haar transformatie en wat het haar gebracht heeft. "Het Alizonne-dieet heeft me echt geholpen om af te vallen, maar ik heb levenslang. Ik zou bijna zeggen: het is voor iedere vrouw goed om tijdelijk iets te dik te zijn, want dan moet je je zelfvertrouwen uit andere dingen halen, die er veel meer toe doen dan de buitenkant." 

Trijntje's afvalrace betekende ook een afscheid van een moeilijke periode. Tijdens het gevecht tegen de kilo's verwerkte de Total Touch-zangeres haar scheiding en de twijfel die ze voelde over haar kunnen. "Misschien heb ik letterlijk een jas uitgedaan met het verliezen van die kilo’s. Als je afrekent met het verleden, ontstaat er weer ruimte voor een nieuw Mario Brothers-veldje in jezelf. Daar hoort soms zo’n metamorfose bij."

Lees meer over
Trijntje OosterhuisDieetGezondheid