aangrijpend

Acteurs kregen mentale hulp na deze heftige Netflix-serie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Atsushi Nishijima/NetflixActeurs kregen mentale hulp na deze heftige Netflix-serie
RTL

Netflix staat erom bekend dat het soms wat heftige series zoals 13 Reasons Why kan maken. Binnenkort kan er nog een aan het lijstje worden toegevoegd, namelijk het waargebeurde When They See Us. De acteurs hadden het zelfs zo zwaar dat er een therapeut werd geregeld.

"Breng alsjeblieft de humor terug!"

De vierdelige serie vertelt het verhaal van Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise. Deze vijf jongens werden in 1989 opgepakt en veroordeeld voor de verkrachting van de 28-jarige Trisha Meli. Hoewel zij de aanval overleefde, lag ze wel twaalf dagen in coma. In Amerika werd er geschokt gereageerd op de misdaad en de vijf aangewezen daders. De jongens hebben er echter niks mee te maken gehad. In de serie wordt het jarenlange proces gevolgd van de zogenoemde Central Park Five en het belooft een heftige serie te worden. Niet alleen om te kijken, maar ook het maken heeft een flinke indruk gemaakt op de acteurs.

Nieuwste Netflix-serie What/If net een slechte soap
Lees ook

Nieuwste Netflix-serie What/If net een slechte soap

Tegenover The Hollywood Reporter vertelt actrice Niecy Nash, die de moeder van Korey speelt, dat de gehele cast de mogelijkheid had om met een therapeut te praten. "Het was vooral zwaar toen de jongens op wie de serie gebaseerd is op de set waren. Het is hún verhaal wat wij vertellen! Ik liep vaak de set af met de gedachte: 'Ik kan niet meer. Breng alsjeblieft de humor terug!' Maar ja, we zijn allemaal zo gedreven dat we onze eigen gevoelens opzij hebben gezet om het verhaal te kunnen vertellen. Dat is veel belangrijker”, zo vertelt ze.

Lees meer over
Netflixserie