Wow, we're going to... Austria

Vengaboys treden op tijdens Oostenrijks protest

Door RTL Boulevard/Editie NL··Aangepast:
© ANPVengaboys treden op tijdens Oostenrijks protest
RTL

De Vengaboys treden vanavond op tijdens een protestdemonstratie in Wenen. Hun nummer We're Going to Ibiza kwam dankzij een politiek schandaal op nummer 1 terecht in Oostenrijk. Sindsdien stromen de aanvragen uit het land binnen.

"Het zegt ook dat Oostenrijkers ondanks de grootte van deze schandalen een geweldig gevoel voor humor hebben"

Onlangs lekte een video uit waarop te zien is hoe de FPÖ-politicus Heinz-Christian Strache zich op Ibiza door een Russische investeerder laat omkopen. Een bekende Duitse komiek plaatste als grapje de videoclip van We're Going To Ibiza op zijn Twitter-profiel en dat werd door zijn miljoenen volgers al snel opgepikt.

Het gevolg: het nummer steeg al gauw naar de eerste positie van de Oostenrijkse hitlijsten.

Politiek schandaal helpt Vengaboys aan nummer 1-hit
Lees ook

Politiek schandaal helpt Vengaboys aan nummer 1-hit

Dat zorgt er ook voor dat er opeens veel boekingsaanvragen binnenkomen vanuit Oostenrijk, vertelt Jan Dirk Vis van het boekingskantoor van de Nederlandse act. "Afgelopen week zijn er dertig tot veertig aanvragen geweest. Maar we hebben ze allemaal moeten afwijzen. Ze doen al zo'n 140 optredens paar jaar, dus zitten gewoon al vol."

Waar de groep wel ja op zei, was de uitnodiging om op te treden bij een protestdemonstratie in Wenen. In hun speciale Vengabus reizen de Vengaboys af naar de Oostenrijkse hoofdstad. Ze zullen daar dan bovenop de bus, voor de ambtswoning, We're Going to Ibiza zingen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Sinds de start van de coalitie ÖVP-FPÖ vinden elke donderdag demonstraties plaats tegen de koers van de regering. Maar omdat het kabinet is gevallen en de Oostenrijkse bondskanselier moest opstappen na een motie van wantrouwen tegen zijn regering, is dit misschien wel de laatste 'Donnerstag Demo'.

De demonstratie van vandaag zal dan ook meer een viering zijn dan een protest. "We proberen ons sowieso niet met politiek te bemoeien", aldus Jan Dirk Vis. "Het gaat om het liedje." De Vengaboys zelf zeiden eerder al tegen Oostenrijkse media: "Dit bewijst dat Oostenrijkers een fantastische muzieksmaak hebben. Het zegt ook dat Oostenrijkers ondanks de grootte van deze schandalen een geweldig gevoel voor humor hebben."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.