Rechtszaak

Nog altijd onduidelijkheid over onderzoek Job Gosschalk

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPNog altijd onduidelijkheid over onderzoek Job Gosschalk
RTL

Er is nog altijd geen duidelijkheid over het onderzoek naar Job Gosschalk. Vorig jaar oktober maakte het Openbaar Ministerie bekend dat ze de casting director verdenken van een zedendelict.

"Het onderzoek in de zaak is afgerond en wordt nu bestudeerd"

Het Openbaar Ministerie gaf afgelopen december aan dat het onderzoek in een afrondende fase was, maar vooralsnog is er geen beslissing over de vervolging genomen. "Het OM zegt dat ze nog steeds geen beslissing hebben genomen. Het onderzoek in de zaak is afgerond en wordt nu bestudeerd", reageert Peter R. de Vries tegenover RTL Boulevard. "Ik heb het vermoeden dat ze een beetje in dubio zijn erover." Ook het OM heeft een update gegeven: “Het betreft een complex dossier dat zorgvuldige bestudering vereist voordat de beslissing al dan niet kan worden genomen.”

Advocaat Job Gosschalk heeft dossier in handen
Lees ook

Advocaat Job Gosschalk heeft dossier in handen

Job Gosschalk is een regisseur, schrijver tv- en filmmaker en verantwoordelijk voor het bedrijf Kemna Casting. Hier zijn vele andere bedrijven uit voortgekomen, zoals Stemna, voor stemacteurs, en Kemna Theater. In 2017 werd hij beschuldigd van onzedelijke verzoeken tijdens audities door onder anderen Winston Post, Yorick van Wageningen en Bart Spring in 't Veld.  Later dat jaar gaf hij toe grenzen te hebben overschreden, maar geen strafbaar feit te hebben gepleegd. 

Lees meer over
Job GosschalkRechtszaakOpenbaar MinisterieZedendelictenSeksueel misbruik