Zomerkriebels

John van den Heuvel eerste Zomergast

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohn van den Heuvel eerste Zomergast
RTL

Misdaadverslaggever John van den Heuvel trapt het nieuwe seizoen van Zomergasten af, dat heeft de VPRO bekendgemaakt.

"Ik beloof dat het geen saaie avond wordt"

"Als misdaadverslaggever voor de Telegraaf en RTL Boulevard publiceert Van den Heuvel al bijna dertig jaar over geruchtmakende zaken als de opkomst van motorbendes, de voor niet-ingewijden bijna onnavolgbare verwikkelingen in de poldermaffianetwerken rond Willem Holleeder en meer recent over de liquidatiegolf in Amsterdam", zo valt te lezen op de site van de VPRO. 

Interpol wijst arrestatiebevel John van den Heuvel af
Lees ook

Interpol wijst arrestatiebevel John van den Heuvel af

John belooft dat het geen saaie avond zal worden: “Ik vind het een bijzondere kans via Zomergasten iets mee te geven over hoe ik mijn vak beleef, de keuzes waarvoor ik als misdaadverslaggever kom te staan en welke ingrijpende consequenties die keuzes kunnen hebben. Ik beloof dat het geen saaie avond wordt. Ik wil het hebben over de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld, de polderpenoze van de jaren tachtig en negentig, maar ook over de hedendaagse mocromaffia, de cocaïne-oorlog en de (on)macht van politie en justitie om georganiseerde misdaad te bestrijden.”

De aflevering met John zal op 28 juli om 20.15 uur op NPO 2 te zien zijn. Janine Abbring presenteert Zomergasten voor het derde jaar op rij. Zes zomeravonden lang praat zij met gasten over zijn of haar ideale televisieavond aan de hand van fragmenten. De komende tijd zullen er meer namen worden bekendgemaakt.

Lees meer over
John van den Heuvel