Achter gesloten deuren

Miljuschka reageert in emotioneel bericht op gebeurtenissen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Facebook Miljuschka WitzenhausenMiljuschka reageert in emotioneel bericht op gebeurtenissen
RTL

Na jaren van onzekerheid kwam gisteren het verlossende woord: Willem Holleeder moet de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen. Mede dankzij de getuigenis van Astrid Holleeder, de moeder van presentatrice Miljuschka Witzenhausen, werd het oordeel gevormd. Op social media reageert Miljuschka op de rol van haar moeder in het proces.

"Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan"

"Lieve mama", begint Miljuschka haar emotionele bericht. "Zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest. We stonden er samen voor en hebben het samen gered. Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen. Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Een beladen dag voor Astrid en Sonja Holleeder
Lees ook

Een beladen dag voor Astrid en Sonja Holleeder

Ze vervolgt: "Kun je geen advocaat meer zijn dan wordt je gewoon schrijfster. Je laat me zien dat alles mogelijk is, zelfs als je niet naar buiten kunt. Met een ijzere discipline heb je je er toe gezet, met ons te delen, hoe jouw/ons leven eruit ziet, als je zo'n levensveranderende stap zet. Omdat je vond dat jouw lezers daar recht op hebben. Ze hebben je vanaf het begin gevolgd en hebben ook recht op een afloop."

"Een goede afloop, een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer. Ik hou van jou, mama", sluit ze af.

Astrid schreef eerder al de succesvolle boeken Judas en Dagboek van een getuige, en nu komt Astrid Holleeder wederom met een spraakmakend boek: Familiegeheimen. Hierin vertelt ze openhartig over het leven dat zij en haar familieleden leiden: voor en tijdens het proces tegen haar broer. Astrid leefde jarenlang ondergedoken. Ze was haar leven niet meer zeker, nadat ze besloot om te getuigen tegen haar broer Willem.

In RTL Boulevard geeft Astrid zelf een exclusief en openhartig voorproefje van het boek. John van den Heuvel en Peter R. de Vries schuiven aan om verder te praten over de vrouw die het heft in eigen handen heeft genomen, nu er eindelijk ruimte is gekomen om na te denken over een leven zonder haar broer Willem Holleeder.

RTL Boulevard, vrijdag 5 juli om 18.35 uur, RTL 4.

Lees meer over
Miljuschka WitzenhausenWillem HolleederAstrid Holleeder