My Impossible Dream

Glennis Grace over kinderwens: ik probeer het los te laten

Door RTL Boulevard/Flair··Aangepast:
© Getty ImagesGlennis Grace over kinderwens: ik probeer het los te laten
RTL

In de nieuwste editie van Flair doet Glennis Grace (41) een boekje open over de band met haar moeder, haar relatie met toyboy Lévy én kinderwens. "Vanwege ons leeftijdsverschil wilde ik het hoofdstuk ‘kinderen’ wel snel met hem bespreken", aldus Glennis. 

"Er is veel tussen mij en mijn moeder gebeurd, we hebben beiden dingen gedaan waar we spijt van hebben"

Zingen is iets wat Glennis met de paplepel is ingegoten. Al als negenjarig meisje is ze regelmatig in de studio te vinden. "Mijn moeder was overtuigd van mijn talent", legt ze uit. "Op het moment dat ze ontdekte dat ik kon zingen, stond ik op elke talentenjacht in het land."

Aan de ene kant een mooie, leerzame periode. Aan de andere kant wordt ze ook meteen een wereldje ingegooid, wat ervoor zorgt dat ze snel volwassen moet worden Een makkelijke jeugd heeft de My Impossible Dream-zangeres dan ook niet gehad. "Mijn moeder is een sterke en eigenwijze vrouw, net als ik. En dat botst soms", verklaart ze.

Glennis Grace gaat zingen op huwelijk van fan
Lees ook

Glennis Grace gaat zingen op huwelijk van fan

Dankzij de nodige therapie is hun relatie inmiddels stukker beter. Iets wat voor haar vertrek naar Amerika wel even anders was. "De relatie met mijn toenmalige vriend liep stuk en ik wist niet zo goed wat ik met mijn carrière wilde. Ik had ruimte nodig om het een en ander op een rij te zetten", vertelt Glennis aan het blad. Door in therapie te gaan leert ze zichzelf opnieuw kennen. "Ik realiseerde me dat het af en toe rommelig en onveilig is geweest in mijn jeugd, maar dat er ook veel leuke dingen zijn gebeurd." Inmiddels begrijpt ze haar moeder dan ook beter: "Het voordeel van ouder worden." 

"Er is veel tussen mij en mijn moeder gebeurd. We hebben beiden dingen gedaan waar we spijt van hebben. Ik heb dingen gezegd over haar in interviews waarvan ik nu denk: dat had ik ook anders kunnen doen (...) het is af en toe nog een beetje zoeken, maar als ik mijn vriendinnen hoor, hebben zij dat ook. Dochters worden al snel heel moe van hun moeder. Terwijl ik aan de andere kant ook weet dat ik niet zonder haar kan, en er niet aan moet denken dat haar iets overkomt", aldus Glennis.

Inmiddels is niet alleen de relatie met haar moeder hersteld, ook op romantisch gebied zit Glenda er lekker warmpjes bij. Met haar jongere vriend Lévy hoopt ze oud te worden. "Daar ga ik mijn best voor doen. Maar ik ben realistisch genoeg. Je weet niet hoe dingen lopen." Wel luistert ze meer dan ooit naar haar gevoel, en met Lévy voelt het goed. 

De tortelduifjes hebben het zelfs al over een gezin stichten. "Ik ben niet meer de jongste, in elk geval wat betreft vruchtbaarheid. Het was voor mij dus handig om te weten hoe hij daar in staat. Hij wil gelukkig vader worden." Toch is Glennis zich er maar al te bewust van dat je zoiets niet kan plannen. "En zo ja, wat is dan een goed moment? Terwijl zoiets natuurlijk niet valt te plannen. Daarom probeer ik het maar een beetje los te laten."

Het hele interview met Glennis lees je nu in de Flair.

Lees meer over
Glennis Grace