Surprise, surprise

Miljuschka: 'Verrast worden is het leukste wat er is'

Door RTL Boulevard/Flair··Aangepast:
© Olivier ThijssenMiljuschka: 'Verrast worden is het leukste wat er is'
RTL

Miljuschka Witzenhausen mocht vorige maand alweer 34 kaarsjes uitblazen. In haar nieuwste column voor Flair blikt de tv-kok daarom terug op haar jeugd en hoe haar moeder haar altijd weer wist te verrassen.

"Ik voel me op die dag nog altijd speciaal”

In het blad vertelt de presentatrice dat haar moeder al dagen voor de grote dag in de weer was met cadeautjes. 's Avonds laat, als ik de slaap niet kon vatten – en dat kon ik nooit in de aanloop naar die ene speciale dag – hoorde ik haar beneden rommelen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Miljuschka doet geen oog dicht op droomboerderij
Lees ook

Miljuschka doet geen oog dicht op droomboerderij

“Er waren de nuttige cadeautjes: de sokken, de onderbroeken, de pyjama’s en kleding en schoenen die ze eind vorige zomer op de groei in de uitverkoop had gekocht (…) En er was het jaarlijks terugkerende scheetkussen, waarmee we altijd zo veel schik hadden, maar dat we toch altijd weer kwijt wisten te raken. En er waren de mooie cadeaus: het poppenhuis, de pratende, piesende en poepende babypoppen, de Barbieboot.”

Volgens Miljuschka stond één ding vast: het waren altijd veel cadeautjes, omdat elke sok apart werd ingepakt. “Want verrast worden, is het leukste wat er is.”

Als kers op de taart had elke leeftijd een eigen thema. “Dan weer waren het lieveheersbeestjes, dan waren het hondjes, dan weer ging het over mijn favoriete speelgoed van dat moment”, aldus de presentatrice. “Van het pakpapier tot de bekertjes, de bordjes, de versiering en… de taart. De taart was altijd een heel bijzondere creatie.”

Klokslag twaalf uur kwam haar moeder dan haar kamer binnen, om haar als eerste te feliciteren. “De spanning van de dagen ervoor is inmiddels verdwenen, maar ik voel me op die dag nog altijd speciaal”, sluit ze haar column af.

Lees de hele column van Miljuschka nu in Flair.

Lees meer over
Miljuschka Witzenhausen