Gas erop

Bert van Leeuwen reageert op roekeloos rijgedrag

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBert van Leeuwen reageert op roekeloos rijgedrag
RTL

Presentator Bert van Leeuwen (59) heeft vanmorgen in De 538 Ochtendshow gereageerd op alle commotie die is ontstaan naar aanleiding van een filmpje van hem, dat gisteren viral ging.

"Moet je de hele wereld uitleggen waarom je iets doet? Ik vind van niet"

In het gelekte filmpje is te zien hoe Bert zich als een wegpiraat gedraagt. Naast zijn roekeloze rijstijl steekt hij ook zijn middelvinger op naar de camera en parkeert hij zijn auto asociaal op de stoep.

Als radio-dj Frank hem naar het beruchte filmpje vraagt, geeft de normaal zo brave presentator aan dat hij inderdaad hier en daar wat reacties heeft gekregen. Volgens Frank moet het geheel wel in scène zijn gezet. Iets wat onze eigen Luuk Ikink gisteren ook al voorstelde tijdens RTL Boulevard. Toch heeft het volgens de EO-presentator niets te maken met zijn programma dat van de week begint: Mannen in het wild.

Betrapt: Bert van Leeuwen rijdt roekeloos door Nederland
Lees ook

Betrapt: Bert van Leeuwen rijdt roekeloos door Nederland

"Ik vind het wel een enerverende ervaring dat half Nederland je wil afschieten", begint Bert zijn verhaal. "Dat gaat best wel hard." Hij geeft dan ook aan nare berichtjes te hebben gekregen. "Dat gaat er nogal fors aan toe en dat is wel jammer."

Hij ziet er zelf de ernst niet zo van in. "Het is gewoon niet normaal mijn rijstijl. En het enige wat ik daarover wil zeggen, is dat ik op dat moment een reden had om zo te rijden (…) Moet je de hele wereld uitleggen waarom je iets doet? Ik vind van niet."

Aan het einde van het gesprek wil Bert nogmaals benadrukken dat het absoluut niet gaat om een reclamestunt. "Ik ben er ook niet trots op”, verdedigt hij zichzelf. “Ik rij dagelijks in het verkeer en zie iedereen zo rijden. En omdat ik toevallig een keer op tv ben, wordt er zo veel ophef over gemaakt (…) Ik zie veel ergere dingen.”

Lees meer over
Bert van Leeuwen