mama was een klootzak

Roxeanne Hazes: 'Ik dacht echt dat ik doodging'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube-kanaal Club HubRoxeanne Hazes: 'Ik dacht echt dat ik doodging'
RTL

Roxeanne Hazes (26) is bij het YouTube-kanaal van Club Hub te gast en mag meteen het biechthok in. En ze valt meteen met de deur in huis: “Ik heb ooit een pilletje genomen en dat is toen écht fout gegaan. Ik dacht echt dat ik doodging.”

"Het was heavy shit"

Rox is onder andere te gast om te praten over haar nieuwste single: Mama Was een Klootzak, waarvan ze de titel inmiddels aangepast heeft naar Mama Was een Drama. "Ik ben nooit vies geweest van een beetje grof taalgebruik - bestel maar een wijntje voor me, dan komt de aso-Rox vanzelf naar boven - maar ik heb laatst, voor 't eerst, zelfcensuur toegepast", is vandaag te lezen in Trouw.

Enkele Nederlandse radiozenders wilden de single niet meer draaien omdat ze de titel te grof vonden. "Ik heb het veranderd omdat ik onzeker was, iedereen tevreden wilde houden, maar ik zal dat niet nóg een keer doen", aldus de zangeres.

Roxeanne Hazes krijgt geweldige liefdesverklaring
Lees ook

Roxeanne Hazes krijgt geweldige liefdesverklaring

Toch is presentatrice Dzifa Kusenuh wel benieuwd naar de 'klootzakken acties' van de zangeres, waarna de jonge moeder opbiecht vooral een kort lontje te hebben. “Het valt wel mee wat ik allemaal gedaan heb, maar ik heb wel geëxperimenteerd met drugs”, gaat ze vervolgens veder. “Een xtc-pilletje, op een festival.”

De dochter van Dré, zoals ze zichzelf noemt op Instagram, geeft aan dat ze zestien was toen ze haar eerste pilletje nam. Het was meteen al foute boel: de drugs kwamen namelijk uit Italië. Ook nam ze meteen al een hele pil in. “Niet verstandig om te doen”, waarschuwt de dochter van de kijkers.

Maar terwijl volgens de zangeres al haar vriendinnen zich in een staat van euforie bevinden, voelt ze er zelf bar weinig van. Rox besluit dan ook nóg maar een pilletje te nemen. “Uiteindelijk heb ik twee pillen genomen in anderhalf uur tijd. Waardoor ik echt mijn hart uit mijn kast voelde komen. Het was echt heel eng.”

Tot overmaat van ramp krijgt de 26-jarige ook nog eens een watervergiftiging. "Het was heavy shit.” Wel heeft ze haar lesje geleerd: drugs zijn niets voor haar.

Lees meer over
Roxeanne Hazes