Ongeoorloofd kiekje

Gigi Hadid voor de rechter gesleept om foto ex-vriend Zayn Malik

Door RTL Boulevard/E! News ··Aangepast:
© Getty ImagesGigi Hadid voor de rechter gesleept om foto ex-vriend Zayn Malik
RTL

Gigi Hadid (24) zal zich wel achter de oren krabben om de nieuwste rechtszaak die ze aan haar broek heeft hangen. Het topmodel plaatste een tijd terug een foto van haar toenmalige vriend Zayn Malik (26) op Instagram en zal daar nu voor moeten dokken. Om welke foto het precies gaat, is onduidelijk.

"Gigi Hadid is niet in staat gesteld om het beeld te reproduceren"

Gigi heeft wederom een rechtszaak aan haar broek hangen. Het topmodel heeft namelijk een foto van haar toenmalige vriend Zayn op Instagram gebruikt, zonder toestemming van de fotograaf. Robert O'Neil neemt het ervan en wil dat de blondine betaalt. "Deze rechtszaak komt voort uit het ongeoorloofd en publiekelijk gebruik van een copyright-foto van Zayn Malik", lezen de documenten. 

Bella en Gigi Hadid delen indrukwekkende beelden afscheid oma
Lees ook

Bella en Gigi Hadid delen indrukwekkende beelden afscheid oma

Maar daar blijft het niet bij. "Gigi Hadid is niet in staat gesteld om het beeld te reproduceren, publiekelijk te maken, uit te geven en/of te gebruiken en is dat nooit geweest." De fotograaf eist dat het 24-jarige model toegeeft fout te zitten. Daarnaast verwacht Robert een "schadevergoeding en de opbrengsten die foto hebben opgeleverd voor Gigi" of "een schadevergoeding van minstens 150 duizend dollar." 

Gigi heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. In 2018 werd het model voor een soortgelijke overtreding voor de rechter gesleept. De blondine plaatste een paparazzi-foto op haar Instagram. "Ik begrijp dat jullie hiervan leven en ik weet dat dit onderdeel is van mijn beroep", schreef ze destijds. "Maar er is een grens. We zijn mensen en soms kost het me heel veel moed om met jullie om te gaan, omdat ik verder alleen maar de negatieve kanten zie van jullie aanwezigheid in mijn leven." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Gigi HadidZayn MalikRechtszaakFoto