oh yes it's ladies night

Merel Westrik geeft details nieuwe talkshow prijs

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPMerel Westrik geeft details nieuwe talkshow prijs
RTL

Presentatrice Merel Westrik (39) was zaterdagavond te gast bij het programma Dit Was Het Nieuws. En terwijl ze het nieuws van de week besprak, kon ze het niet laten om alvast een klein tipje van de sluier op te lichten over haar eigen nieuwsshow bij Net5.

"Het wordt een programma waarin leuke vrouwen zich durven uit te spreken over allerlei zaken"

Eerder wist RTL Boulevard al te ontfutselen dat Ladies Night elke woensdag op de buis verschijnt. Maar nu is ook meer duidelijk over de inhoud. "We gaan met allemaal heel sterke vrouwen het nieuws becommentariërenHet wordt een programma waarin leuke vrouwen zich durven uit te spreken over allerlei zaken en hun mening durven te geven", aldus een enthousiaste Merel gisteravond in het programma. 

Verder gaan ze het volgens de 39-jarige over van alles en nog wat hebben waar vrouwen zich mee bezighouden. De kersverse talkshowhost noemt vervolgens een paar voorbeelden: "Vrouwen die hun eicellen laten invriezen op hun zevenentwintigste, zodat ze nog langer de tijd hebben om daarover na te denken. En over carrière maken, vrouwenquota."

Linda de Mol kan niet genieten van haar succes
Lees ook

Linda de Mol kan niet genieten van haar succes

Tijdens de uitzending deelde Merel ook nog een kleine sneer uit naar haar vroegere werkgever RTL. Volgens de brunette had ze het nieuws afgelopen week niet goed kunnen volgen omdat ze geen krant meer op de deurmat kreeg. "RTL had ook meteen mijn krantenabonnement opgezegd. Ik begon mijn week zonder krant. Ik dacht: huh waar is mijn krant? Geen toegang meer tot het pand en geen krant meer”, grapte de voormalig nieuwslezeres.  

Merel Westrik nam begin september afscheid als presentatrice van het RTL Nieuws en krijgt straks rustig te tijd om haar nieuwe talkshow op te bouwen. Aldus initiatiefneemster Linda de Mol in het septembernummer van haar magazine LINDA: "Geen druk om de fantastische kijkcijfers van De Grote Drie te evenaren, niet uit het veld laten slaan door kritiek."

Over Ladies Night zegt Linda dat de talkshow specifiek voor vrouwen wordt gemaakt. De blondine wil naar eigen zeggen een programma maken dat er nog niet is. "Geen koffiepraat of meisjesgebabbel, maar een actuele talkshow met onderwerpen die door vrouwen gekozen worden en altijd vanuit de female point of view. Met een vaste club leuke vrouwen die aanschuift, waar ik zelf deel van uit ga maken", zo vertelt ze in haar eigen blad.

De eerste aflevering van Ladies Night is woensdag 16 oktober om 21.30 uur te zien bij Net5.

Lees meer over
Merel Westrik