Heftig

André over ruzie met zus: 'Het hoeft niet meer goed te komen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAndré over ruzie met zus: 'Het hoeft niet meer goed te komen'
RTL

André Hazes heeft enkele pittige uitspraken gedaan in de meest recente aflevering van Waar is De Mol? Samen met twee leden van zijn band en Johnny de Mol reist de zanger naar Cuba en daar komen ook de familieruzies aan bod.

"Was jij maar doodgegaan inplaats van je vader"

Tijdens de reis hebben André en Johnny, die in het dagelijks leven het goed met elkaar kunnen vinden, openhartige gesprekken. Zo vertelt André over de beginjaren van zijn carrière. Toen hij dertien jaar was kreeg hij de kans om te gaan zingen en dat werd niet bepaald in dank afgenomen door de fans van zijn vader. "Ik was niet goed en ik was niet zo goed als mijn vader. Ik heb zoveel shit over me heen gekregen. Een keer, ik was denk ik viertien jaar, kwam er iemand naar me toe bij een optreden en zei: 'Was jij maar doodgegaan inplaats van je vader' (...) Daar lig je wakker van." De zanger vertelt dat hij het vroeger moeilijk vond dat hij altijd vergeleken werd met zijn in 2004 overleden vader en hij daardoor bijna een hekel kreeg aan zijn vader. "Nu heb ik voor mezelf bewezen dat ik iets ben en kan en ben ik weer trots."

André Hazes: 'Ik heb Monique nooit bedrogen'
Lees ook

André Hazes: 'Ik heb Monique nooit bedrogen'

Tijdens deze reis vertelt de zanger ook openhartig over zijn ruzie met zijn moeder: "Mijn moeder en ik waren natuurlijk weer even goed", zegt André, die het toch niet lekker zat dat het contact jaren geleden ineens verbroken werd. "Toen heb ik ook aan haar gevraagd: waarom was dat? Hoe kan je nou drie jaar geen contact hebben met je zoon? En dan was ze er heilig van overtuigd: 'ja, maar dat lag niet aan mij.' Dus zij ziet dat dan niet."

"Weet je wat het is?", vervolgt hij. "Ik kan op haar niet boos zijn, mijn moeder is gewoon ergens heel erg ziek of zo. Ik heb heel veel respect voor haar, voor alles wat ze heeft gedaan als moeder, dat is echt petje af. Maar ze is gewoon verdwaald of zo, en ik hoop gewoon dat ze weer terugkomt en gelukkig wordt." 

Ook de relatie met zijn zus Roxeanne komt aan bod. De twee spreken al jaren niet met elkaar en als het aan André ligt blijft dat ook nog wel even zo. "Wij passen gewoon niet bij elkaar", vertelt hij. Als Johnny vraagt of het ooit nog goedkomt, is André zeer stellig: "Van mij hoeft het niet meer goed te komen, ik vind het wel prima zo". 

De aflevering terugkijken? Dat kan hier

Lees meer over
André Hazes jr.Roxeanne Hazes